Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την ενίσχυση της διαφάνειας στο λόμπινγκ.

Ο κ. Βελόπουλος, καταλόγισε «εγκληματικά λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας από τη ΝΔ, τόσο στο επίπεδο της οικονομίας και της ακρίβειας όσο και στον έλεγχο της διαφθοράς και της διαφάνειας.

Παράλληλα, εξέφρασε την διαφωνία του για το νομοσχέδιο με το οποίο, όπως είπε, «εξακολουθούν να μένουν χωρίς έλεγχο οι κρατικοδίαιτοι μεγάλοι επιχειρηματίες και οι «νταβαντζήδες» που τρώνε και πίνουν σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου». Έμφαση έδωσε στο θέμα τις αύξησης των τιμών, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν βάζει φρένο στην αισχροκέρδεια» ενώ εκτίμησε ότι «έρχεται επισιτιστική κρίση σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο «για κατακόρυφη αύξηση τιμών ακόμα και σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα πρώτης ανάγκης», ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο να αυξάνεται το ηλεκτρικό ρεύμα κατά 50% και ο Έλληνας να πληρώνει 30% ακριβότερα το φυσικό αέριο, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

«Χτυπώ καμπανάκι. Έρχονται δύσκολες στιγμές για το έθνος, την πατρίδα. Από τις αυξήσεις αυτές, τα 700 ευρώ του μισθού του Έλληνα γίνονται αυτόματα 490 ευρώ. Δεν θα επιβιώσει κανείς. Τα προϊόντα μας είναι τα ακριβότερα από κάθε άλλη χώρα», είπε και πρόσθεσε: «Σκοτώνετε την οικονομία. Έρχεται Αρμαγεδδώνας. Έρχεται επισιτιστική κρίση παγκοσμίως. Εδώ και δύο χρόνια η Ελληνική Λύση λέει ότι πρέπει να έχουμε ένα σχέδιο. Ο ΟΗΕ επισημαίνει ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα και δεν παρθούν δράσεις θα υπάρξει παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Μας κάνατε ουραγούς και τελευταίους στο βαγόνι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Έρχεται πανδημία πείνας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βελόπουλος.

Μίλησε ακόμα «για τράπεζες που συνεχίζουν να αισχροκερδούν, παρά την επανακεφαλαιοποίηση που τους έγινε πίνοντας το αίμα του ελληνικού λαού», ενώ χαρακτήρισε «έγκλημα το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων» καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα έγινε όμηρος των εχθρικών χωρών, Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια».

Ο κ. Βελόπουλος επέκρινε και την τοποθέτηση του Χρήστου Στυλιανίδη στο υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός δεν εμπιστεύτηκε τους 158 βουλευτές του κόμματος του ενώ άφησε αιχμές και για τη θέση του κ Στυλιανίδη στο σχέδιο Ανάν επειδή είχε ταχθεί υπέρ. «Αυτός ο εκλεκτός του Σημίτη έγινε υπουργός της ΝΔ. Ποιος κυβερνά τη χώρα; Ο πρωθυπουργός και η ΝΔ του Σημίτη με τους εκσυγχρονιστές του; Ή η ΝΔ κυβερνά ή το ΠΑΣΟΚ; Κάνετε εγκληματικά λάθη», σημείωσε ο κ. Βελόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr