Έκκληση προς την κυβέρνηση για την καταβολή αποζημιώσεων στους ροδακινοπαραγωγούς σε Πιερία, Ημαθία και Πέλλα, απηύθυνε, μιλώντας στην Βουλή κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κρατική αρωγή προς επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς για θεομηνίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν θα βγάλουν φέτος ούτε ένα ροδάκινο. Είναι απελπισμένοι. Πρέπει η κυβέρνηση να δώσει αποζημιώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην εικόνα της Οικονομίας επικαλούμενος στοιχεία του ΔΝΤ.

«Το ΔΝΤ αναφέρει ότι το δημόσιο χρέος της χώρας μας το 2020 έφθασε στο 213% του ΑΕΠ. ‘Αρα έχουμε μπει σε τροχιά μνημονίων. Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση παγκοσμίως. Πρόκειται για μια σιωπηρή εφαρμογή νέου μνημονίου. Ταυτόχρονα όμως εκτελείτε την πατρίδα, την οικονομία. Ο κ. Χατζηδάκης φέρνει τώρα νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά. Και παρ’ ότι φέρνετε συνεχώς νομοσχέδια έχουμε φθάσει στην απόλυτη φτώχεια, με τους Έλληνες να προσπαθούν να εξασφαλίσουν συμμετοχή σε voucher των 200 ευρώ. Δηλαδή κάνετε τους Έλληνες επαίτες», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2020, είχε πει ότι έως τα τέλη Οκτωβρίου του 2020 θα έδινε τα αναδρομικά στους συνταξιούχους. Πέρασε όμως και ο Μάρτιος και δεν έδωσε τίποτα. Είπε ότι θα δώσει συντάξεις στους Ελληνο – Ποντίους και τους Βορειο-Ηπειρώτες αδελφούς μας και επίσης δεν έδωσε τίποτα. Αντίθετα προχωρήσατε σε κούρεμα των δανείων μεγάλων καναλιών, κούρεμα που φθάνει ακόμα και το 90%».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της πανδημίας και υποστήριξε ότι «είναι και θέμα οικονομίας».

«Από τον Σεπτέμβριο σας φώναζα να πάρετε το εμβόλιο sputnik v και ο πρωθυπουργός έλεγε ότι δεν γινόταν αυτό. Σήμερα όλες οι άλλες χώρες αυτό παίρνουν. Εμείς αντίθετα παίρνουμε άλλα. Για το astrazeneca σας λέγαμε ότι έχει προβλήματα, και το λέγαμε αυτό γιατί έχουμε ομάδα επιστημόνων και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Και τελικά βγήκαμε αληθινοί», είπε και συνέχισε.

«Σας λέγαμε να μην κάνετε lockdown, είναι λάθος, είναι έγκλημα. Εσείς λέγατε άλλα αντί άλλων. Τελικά βγήκε η κ. Λινού και είπε ότι το lockdown έπρεπε να είναι η έσχατη λύση. Η κ. Λινού το είπε. Δική σας είναι! Είχα πει στον πρωθυπουργό να προσέξει το θέμα με την Swiss Med γιατί είναι εταιρεία “μαϊμού”. Δεν με άκουσε. Τελικά μετά από 10 μέρες αναγκαστήκατε να πετάξετε έξω την εταιρεία αυτή. Όλα αυτά δείχνουν ότι δεν είστε άξιοι να κυβερνάτε τη χώρα. Φωνάζαμε για τα self tests, τελικά ελληνική εταιρεία βιοπαθολογίας αναφέρει ότι τα self tests είναι ιατρική πράξη και δεν μπορεί να τα κάνει οποιοσδήποτε. Φωνάζαμε για τα φάρμακα από τον Οκτώβριο ότι έχει εγκριθεί η χρήση μονοκλωνικών φαρμάκων, εσείς και πάλι δεν ακούσατε, γιατί βέβαια το εμβόλιο είναι μεγάλη μπίζνα. Ο πρωθυπουργός είχε πει ότι ο ιός δεν κολλά σε ΜΜΜ, μάλιστα έλεγε ότι έχει μελέτες που το αναφέρουν αυτό. Ποτέ δεν μας έδωσε αυτές τις μελέτες. Τώρα ο υπουργός ο κ. Καραμανλής λέει ότι πρέπει να αγοράσουμε λεωφορεία, γιατί η διασπορά του ιού στα ΜΜΜ είναι μεγάλη και πρέπει να περιοριστεί.

Ήξερα ότι το Πάσχα είναι κινητή εορτή δεν γνώριζα ότι η Ανάσταση είναι εορτή σε κινητή ώρα. Το Ραμαζάνι βέβαια γιορτάζεται κανονικά. Πηγαίνετε τους ιερείς στα δικαστήρια επειδή διαφωνούν μαζί σας και ποινικοποιείτε έτσι την άλλη άποψη. Αφού θέλετε να είτε αντιρατσιστές, και καλά κάνετε, θα πρέπει να μην εκδηλώνετε ρατσισμό και απέναντι στους Έλληνες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε:

«Ζητάμε εδώ και καιρό και εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ να μας δοθούν τα πρακτικά από τις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και λέγατε ότι δεν υπάρχουν πρακτικά. Και μαθαίνουμε σήμερα από τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ότι τις αποφάσεις δεν λάμβανε η επιτροπή αλλά η κυβέρνηση.

Ο κ. Θεοχάρης ο υπουργός Τουρισμού είπε ότι όλη η χώρα είναι ασφαλής και δεν υπάρχουν νησιά covid free ή non covid free. Ωραία! Πείτε μου λοιπόν γιατί κρατάτε κλεισμένους μέσα τους Έλληνες; Γιατί ο Γερμανός θα έρθει για διακοπές τον άλλο μήνα κάνοντας ένα τεστ και ο Έλληνας δεν μπορεί να πάει στο χωριό του;», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ολοκληρώνοντας, επανέλαβε την τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Σήμερα το επιδημικό κύμα είναι 10 με 20 φορές πιο ισχυρό από πέρυσι. Ο εγκλωβισμός του κόσμου στα αστικά κέντρα είναι λάθος. Ανοίξτε να βγει ο κόσμος για να υπάρξει κατανομή της κινητικότητας, ανοίξτε την εστίαση. Και χαίρομαι που ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με την δική μας πρόταση που τη φωνάζαμε από τον Αύγουστο για την εστίαση. Τα lockdown είναι αποτυχημένα γιατί κρατούν τον κόσμο εγκλωβισμένο στο σπίτι και αυξάνεται ο ρυθμός μετάδοσης του ιού», είπε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε:

«Είναι ανάγκη να αφήσετε τους πολίτες ελεύθερους. Τους φυλακίσατε, τους υποδουλώσατε. Δώστε τους την αίσθηση της ελευθερίας. Ανοίξτε τις εκκλησίες για το Πάσχα, ανοίξτε τα μαγαζιά με μέτρα για να υπάρχει ασφάλεια. Δείξτε εμπιστοσύνη τους πολίτες. Ο Έλληνας είναι υπεύθυνος. Αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Και θέλει να είναι ελεύθερος».

Πηγή: sofokleousin.gr