«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε τη συμφωνία για την υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με το Κατάρ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μιλώντας σήμερα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την κύρωση του Μνημονίου.

«Στο Κατάρ σήμερα βρίσκονται και εκπαιδεύονται 5.000 Τούρκοι στρατιώτες. Εταιρεία του Κατάρ είναι στην Τουρκία ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος στον τομέα της ενημέρωσης. Τουρκία και Κατάρ έχουν υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Το 2019 η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και με το Κουβέιτ. Τριακόσιες Κουβεϊτιανές εταιρείες εδρεύουν στην Τουρκία», ανέφερε ο κ. Βελόπουλος.  

«Τόση ανάγκη έχετε τους Κουβεϊτιανούς και τους Καταριανούς; Δεν είναι όλα χρήμα και επιχειρηματικότητα. Πάνω από την επιχείρηση υπάρχει η Ελλάδα. Πάνω από το χρήμα υπάρχει το εθνικό συμφέρον. Αν δεν το πράξει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ σε λίγους μήνες θα κλαίτε και οι ίδιοι. Όταν το Κατάρ έχει δώσει στρατιωτική βάση στους Τούρκους δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε και να υπογράφουμε συμφωνία με το Κατάρ», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και πρόσθεσε πως «το Κατάρ χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις. Το είπε ο Αλ Σίσι στον πρωθυπουργό προχθές. Αυτό που κάνετε είναι αντιφατικό, παράλογο, ανθελληνικό» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στο θέμα της πανδημίας και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να ξεκινήσει τη διενέργεια τεστ ανίχνευσης.

«Η πρότασή μας ήταν να γίνουν τεστ για την ταχεία ανίχνευση του ιού. Και αυτά τα τεστ πρέπει να τα κάνουμε όλοι. Και η κυβέρνησή σας θα απολογηθεί γιατί δεν τα είχε προωθήσει νωρίτερα», είπε ο κ. Βελόπουλος και προσέθεσε:  

«Δεν έχουμε λεωφορεία, δεν έχουμε νοσοκομεία, δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε σχολικές αίθουσες για να κάνουν μάθημα ανά 17 παιδιά, αλλά έχουμε λεφτά για τα ΜΜΕ. Άλλα 2 εκατομμύρια δίνετε στα ΜΜΕ και όλη μέρα θα σας λιβανίζουν. «Έχουμε φθάσει τα 41 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που δώσατε στον προηγούμενο lockdown, τη δόση που τους χαρίσατε από την άδεια και αυτά που θα δώσετε τώρα. Στις εφημερίδες όμως, στα sites, στα περιφερειακά κανάλια δεν δίνετε τίποτα. Αντίθετα έχετε βάλει το ΕΣΡ να κυνηγάει τα περιφερειακά κανάλια».

«Ακολουθείτε λανθασμένες πολιτικές και με αυτές θα πορευτείτε, αλλά θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας. Όταν θα έχουμε νεκρούς, θα είναι από λάθος δικό σας», είπε ο κ. Βελόπουλος και κατέληξε:

«Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με ολικό lockdown. Καταστρέφονται οι άνθρωποι. Τι θα κάνουν; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην εστίαση; Δεν έχουν δουλειά. Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά γιατί δεν κάνατε τα τεστ όταν έπρεπε».

Πηγή: sofokleousin.gr