Ενα ακόμη πολυκατάστημα της αλυσίδας Notos Home βάζει λουκέτο, ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και υποψήφιων επενδυτών για τη χρηματοδότηση και τη διάσωση-εξυγίανση της εταιρείας (Notos Com): Μετά από 12 χρόνια λειτουργίας, κλείνει στο τέλος του μήνα το Notos Home που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα της αλυσίδας, με επιφάνεια 3.200 τμ και πολυάριθμο προσωπικό.

Με το λουκέτο αυτό ολοκληρώνεται η αποχώρηση της εταιρείας από τον κλάδο εμπορίας οικιακού εξοπλισμού, καθώς έχει ήδη κλείσει και το ομοειδές πολυκατάστημα της στην Πλατεία Κοτζιά

Η απόφαση είχε ληφθεί από τις αρχές του τρέχοντος έτους, πριν ακόμη εκδηλωθεί η πανδημία, που οδήγησε σε αναγκαστικά αναστολή λειτουργίας τα πολυκαταστήματα. Η μεγάλη μείωση τζίρου κατέστησε αναπόφευκτο το οριστικό κλείσιμο του Notos Home στο Golden Hall.

Η εταιρεία βρίσκεται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση, με τεράστιες δανειακές υποχρεώσεις και κλειστά καταστήματα, ενώ ο τζίρος της έχει συρρικνωθεί. Αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την υλοποίηση των σχεδίων διάσωσης και την εξεύρεση χρηματοδότησης για τη συνέχιση των εργασιών μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Διαπραγματεύσεις διεξάγονται και μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, με την Optima Bank  να εμφανίζεται διατεθειμένη να αγοράσει δάνεια της Notos Com και να αναλάβει την περαιτέρω χρηματοδότηση της, σε συνεργασία με επιχειρηματικό -επενδυτικό σχήμα

Πηγή: sofokleousin.gr