Είναι μία δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα της οικονομίας, είπε στον ΘΕΜΑ 104,6, ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας Άλκιβιάδης Βατόπουλος. «Οι εμβολιασμοί, η τήρηση των μέτρων και η ιχνηλάτηση» είναι αυτά τα μέτρα, κατά τον καθηγητή, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ο κορωνοϊός είναι εδώ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να ξεφύγει, αν και υπάρχει μία τάση ελέγχου».

Ειδικά για το testing και την ιχνηλάτηση είπε ότι έχει πετύχει σε κράτη της Άπω Ανατολής κυρίως και όχι την Ευρώπη, αλλά από εκεί και μετά είναι ένα όπλο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ο κ. Βατόπουλος είπε ότι είναι μία δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα της οικονομίας. «Το βέβαιο είναι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή, αλλά από την άλλη υπάρχουν και τα συσσωρευμένα προβλήματα στην κοινωνία. Είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό ότι υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να δουλέψουν, να κινηθούν, οι αντοχές αρχίζουν και εξαντλούνται, είναι μία δύσκολη κατάσταση» σημείωσε.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό είπε ότι αυτός θα διαρκέσει μήνες και πρέπει να πειστούν και να πιεστούν παγκοσμίως οι εταιρίες να έχουν μεγαλύτερη παραγωγή εμβολίων.

Πηγή: sofokleousin.gr