Επίθεση στον πρωθυπουργό και στον υπουργό Εξωτερικών για τη στάση τους στο Παλαιστινιακό εξαπέλυσε με σημερινή δήλωσή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει στη δήλωσή του:

«Όταν το καθεστώς του Απάρντχαϊντ στην Ν. Αφρική βιαιοπραγούσε εναντίον των μαύρων πολιτών, μαντρώνοντάς τους σε υπαίθριες φυλακές και δυναμιτίζοντας τα σπίτια τους, προκαλούσε βίαιες συρράξεις στο Σοβέτο και αλλού. Οι κυβερνήσεις που αγκάλιαζαν το ρατσιστικό καθεστώς έψαχναν τρόπο να μην αναφερθούν στο Απάρντχαϊντ καταδικάζοντας τους μαύρους διαδηλωτές.

Το ίδιο ακριβώς κάνει σήμερα η “Μητσοτάκης Α.Ε.”: Με μια χυδαία ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, αγνοεί το Απάρντχαϊντ που στήνει το κράτος του Ισραήλ, π.χ. τις πρόσφατες εκδιώξεις δεκάδων οικογενειών από την γειτονιά Σέικ Τζάρα της κατεχόμενης Αν. Ιερουσαλήμ, και καταδικάζει την βία που η πρακτική κι η ιδεολογία του ισραηλινού Απάρντχαϊντ προκάλεσε.

Όταν η αλήθεια υποκαθίσταται από την σιγή, η σιγή ψεύδεται. Κι όταν το ψέμα υποβοηθά την ολοκλήρωση μιας εθνοκάθαρσης, τότε εκείνοι που σωπαίνουν γίνονται συνεργοί».

Πηγή: sofokleousin.gr