Οι εταιρίες διαχείρισης ταχυδρομείου United Parcel Service Inc (UPS) και FedEx Corp (FedEx), που έχουν την έδρα τους στις ΗΠΑ και είναι δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως στον αναφερόμενο τομέα, ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις υπηρεσίες διανομής στη Ρωσία και στην Ουκρανία, μετά την εισβολή της Ρωσίας στη γειτονική της χώρα.

Τόσο οι εισερχόμενες, όσο και οι εξερχόμενες υπηρεσίες διαχείρισης ταχυδρομείου έχουν ανασταλεί στην Ουκρανία, όπως επίσης και οι διανομές σε προορισμούς στη Ρωσία, όπως ανέφεραν χθες, Κυριακή, σε ανακοινώσεις τους στο διαδίκτυο τόσο η UPS, όσο και η FedEx.

Τόσο η UPS που έχει την έδρα της στην Ατλάντα, όσο και η FedEx που έχει την έδρα της στο Μέμφις, είχαν ανακοινώσει στις 24 Φεβρουαρίου, ότι προχωρούν σε αναστολή των υπηρεσιών τους στην Ουκρανία εξαιτίας της εισβολής.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι δύο εταιρίες εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον ρωσικό εναέριο χώρο για τις γενικές επιχειρηματικές δραστηριότητές τους.

Καμία από τις δύο εταιρίες δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα σχολιασμού.

Στο μεταξύ, η γερμανική εταιρία διαχείρισης ταχυδρομείου Deutsche Post (DHL) ανακοίνωσε ότι ανέστειλε προσωρινά τις ταχυδρομικές αποστολές προς και από την Ουκρανία, ενώ αποφεύγει να χρησιμοποιεί τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για τη λειτουργία της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην ανακοίνωση της DHL δεν αναφέρεται αν οι δραστηριότητές της στη Ρωσία έχουν τροποποιηθεί, ενώ η εταιρία δεν απάντησε άμεσα σε ερωτήσεις αναφορικά με σχετικές διευκρινίσεις.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr