Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον συναντήθηκε νωρίτερα την Πέμπτη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, για πρώτη φορά από την ανάληψη των καθηκόντων του αρχηγού του αμερικανικού κράτους από τον δεύτερο, λίγο πριν τη σύνοδο κορυφής της ομάδας των G7, η οποία θα διεξαχθεί στην Κορνουάλη της νότιας Αγγλίας την Παρασκευή.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου μετά τη συνάντηση στο Tregenna Castle, στο St. Ives, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν τον πίεσε να διευθετήσει το ζήτημα των σχέσεων του Η.Β. με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το θέμα της Βόρειας Ιρλανδίας. Αντιθέτως, σημείωσε ότι οι συνομιλίες ήταν “εξαιρετικές” και διήρκεσαν “πολύ”.

Η συζήτηση με την ομάδα του Μπάιντεν ήταν “φανταστική” και “μια νότα καθαρού αέρα”, καθώς οι δύο πλευρές επιθυμούν να εργαστούν από κοινού σε πολλά επίπεδα, πρόσθεσε ο κ. Τζόνσον.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι ο ίδιος και ο Τζόνσον είχαν μια “πολύ παραγωγική συζήτηση”, όπου αναζωογόνησαν την δέσμευσή τους να εργαστούν επάνω σε κοινές προκλήσεις όπως η κυβερνοασφάλεια, η υγεία και το κλίμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

“Συζητήσαμε τους κοινούς μας στόχους για την ανάληψη φιλόδοξης δράσης σε παγκόσμιο επίπεδο”, ανέφερε ο κ. Μπάιντεν. Πρόσθεσε δε ότι συζήτησαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό τον συντονισμό των δύο χωρών ως προς την αποχώρησή τους από το Αφγανιστάν.

Πηγή: sofokleousin.gr