Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του κορυφαίου τενίστα του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς καθώς νέα στοιχεία για την υπόθεσή του ανατρέπουν τις έως τώρα εντυπώσεις σε βάρος της Αυστραλίας λίγες ώρες πριν την εξέταση της έφεσης που κατέθεσε η πλευρά του τενίστα.

Όπως έγινε γνωστό, ο αθλητής επιχείρησε να μπει στην Αυστραλία με πιστοποιητικό νόσησης, με τους δικηγόρους του να κάνουν γνωστή την ημερομηνία που ο Τζόκοβιτς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα, πάντα, με την υπερασπιστική γραμμή του Σέρβου, ο Νόλε κόλλησε κορονοϊό στις 16 Δεκεμβρίου, δηλαδή περίπου έναν μήνα πριν την έναρξη του Australian Open (17/1).  Ως εκ τούτου ο Σέρβος τενίστας μπορούσε να ταξιδέψει ελεύθερα, και ζητά να του εκδοθεί βίζα βάση αυτών των προϋποθέσεων.

«Το αποτέλεσμα του πρώτου PCR test του Τζόκοβιτς, το οποίο ήταν θετικό στον κορονοϊό, έχει ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC μεταφέροντας την αποκλειστική πληροφορία.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έγινε αποδεκτή και η ιατρική εξαίρεση μετά και από ελέγχους 2 διαφορετικών, ανεξάρτητων ιατρικών πάνελ της Tennis Australia οι οποίοι έδωσαν το ιατρικό «οκ».

Όπως ανέφεραν οι δικηγόροι του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «προσβλήθηκε από τον κορονοϊό τον περασμένο μήνα, αλλά δεν παρουσίαζε συμπτώματα και είχε γραπτή άδεια από το τμήμα μετανάστευσης της Αυστραλίας προτού ταξιδέψει στη χώρα, με ιατρική εξαίρεση από τους κανόνες εμβολιασμού του».

Επιπλέον, σύμφωνα με το Reuters, την 1η Ιανουαρίου, ο αθλητής έλαβε «ένα έγγραφο από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο τον ενημέρωνε ότι «οι απαντήσεις του υποδεικνύουν ότι πληροί τις προϋποθέσεις για άφιξη χωρίς καραντίνα στην Αυστραλία».

Εξάλλου οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ισχυρίζονται ότι ο πελάτης του έμεινε 8 ώρες στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης αφότου έφτασε και ότι είχε ελάχιστη επικοινωνία μαζί τους.

Τέλος, αναφέρεται ότι έχει γίνει αίτημα να μεταφερθεί σε άλλο ξενοδοχείο με πιο «κατάλληλες» συνθήκες ώστε να του δοθεί και η ευκαιρία να προπονηθεί.

Πηγή: sofokleousin.gr