Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες της Ημαθίας και της Πέλλας, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τον παγετό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η καταστροφή στις καλλιέργειες είναι πολύ μεγάλη όπως και το πλήγμα για τους αγρότες, τις επιχειρήσεις που ασχολούνται με την κονσερβοποιία και τη μεταποίηση των προϊόντων, τις μεταφορές, τις εξαγωγές, καθώς και τους εργαζόμενους στην περιοχή.

«Ως Περιφέρεια σταθήκαμε από την πρώτη στιγμή δίπλα στους πληγέντες συμπολίτες μας. Σε συνεργασία με τους Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Δυτικής Μακεδονίας στείλαμε κοινή επιστολή στον Πρωθυπουργό, προκειμένου να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις των ζημιών και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα στήριξης των πληγέντων» είπε ο περιφερειάρχης.

Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι η διοίκηση της Περιφέρειας θα πιέσει προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να στηριχθούν το ταχύτερο οι πληγέντες των δύο νομών, που η οικονομική δραστηριότητά τους επηρεάζει συνολικά την οικονομία στην Κεντρική Μακεδονία και είναι κρίσιμη για την εθνική οικονομία.

Πηγή: sofokleousin.gr