Η εκλογή της 15ης Μαίου αποτέλεσε το επιστέγασμα ενός κύκλου που άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 στο πλαίσιο του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα με βαθιές κοινωνικές ρίζες, ανέφερε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, ο απερχόμενος γραμματέας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Η διαδικασία και η μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία της 15ης Μαίου, ήταν ένα μήνυμα που δεν είχε μόνο αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Ήταν ένα μήνυμα και προς εμάς με την έννοια ότι η πολιτική διαδικασία είναι ζωντανή παρά την κρίση αντιπροσώπευσης και της κρίσης του κομματικού φαινομένου. Πετύχαμε ένα σημαντικό πολιτικό αποτέλεσμα που δημιουργεί ευθύνες για το αύριο».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε μία μαζική οργάνωση νεολαίας» και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να αυξηθεί η δύναμη του κόμματος στο εργατικό κίνημα αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολούθως ανέφερε: «Πρέπει να βγούμε μπροστά πιο μαχητικοί και αγωνιστικοί αλλά και πιο ενωμένοι, γιατί πολλές φορές οι κομματικές αντιπαραθέσεις είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν αντιστοιχούν στις κοινωνικές αναζητήσεις. Έχουμε μπροστά μία πολλαπλή κρίση και αυτές οι κρίσεις σοβούν στην χώρα μας με πρωτοφανή ένταση λόγω της εμμονικής και νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Χρειαζόμαστε λίγο περισσότερη πολιτική και λίγο λιγότερη ίντριγκα, σκέψη προγραμματισμό και δράση, είναι οι προϋποθέσεις για την νίκη μας στις επόμενες εκλογές».

Στήριξε τη πρόταση για γραμματέα και αναπληρωτή λέγοντας ότι αυτά τα στοιχεία «περισσότερη πολιτική, σκέψη και προγραμματισμό», χαρακτηρίζουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για γραμματέα και αναπληρωτή γραμματέα. «Δεν στηρίζω απλώς την πρόταση αλλά είμαι και ενθουσιασμένος, είναι πρόταση προοδευτική αριστερή και φεμινιστική».

Πηγή: sofokleousin.gr