«Ντροπιαστικές» χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για δήθεν στήριξη στην κοινωνία, ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προχωρήσει στη χορήγηση της 13ης σύνταξης –μια δαπάνη της τάξης των 900 εκ. ευρώ, η οποία αφορούσε μία ολόκληρη σύνταξη για όσους έπαιρναν μέχρι 600 ευρώ που κλιμακωτά μειωνόταν- τότε ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για “ψίχουλα” και “φιλοδωρήματα”», υπενθύμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Αν εγώ έλεγα αυτά τότε και ερχόμουν σήμερα στη Βουλή να εξαγγείλω 250 ευρώ επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους των 600 ευρώ, πραγματικά θα ντρεπόμουν. Ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να ντρέπεται για αυτά που είπε χθες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση, με επιλογή Μητσοτάκη-Βρούτση, έκοψε 900 εκ. μόνιμη δαπάνη από τις συντάξεις, την κάνει “δώρο” στους ιδιώτες που έρχονται να μπουν στο πεδίο της επικουρικής ασφάλισης και τώρα έρχεται να δώσει φιλοδώρημα 250 ευρώ», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Σε ό,τι αφορά τους υγειονομικούς, θα έπρεπε ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πλεύρης να πληρώσουν πρώτα τις εφημερίες –οι οποίες είναι απλήρωτες εδώ και ένα χρόνο- και μετά να κάνουν οτιδήποτε άλλο», πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τον ισχυρισμό της κυβέρνησης ότι στη διάρκεια της πανδημίας έχουν δοθεί συνολικά 42 δισ. ευρώ για τη στήριξη της οικονομίας, έκανε λόγο για απολύτως πλασματικό νούμερο. «Αυτό που λένε συμπεριλαμβάνει αναστολές φόρων και εισφορών, οι οποίες κάποια στιγμή θα “σκάσουν στο κεφάλι” των πολιτών, ενώ περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος -25 με 30 δισ. ευρώ- εγγυήσεις», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λέγοντας ότι «η πραγματική δαπάνη που έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ όλη αυτήν την περίοδο για να στηρίξει την οικονομία, δεν ξεπερνά τα 4 δισ. ευρώ».

Κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι χρησιμοποιεί τα νούμερα με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί διαρκώς εντυπώσεις, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «την αποστροφή του χθες στη Βουλή ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών έχει αυξηθεί κατά 7%, συγκρίνοντάς το με τον ίδιο μήνα της περσινής χρονιάς που η χώρα βρισκόταν σε lockdown…».

«Η κοινωνία όμως ζει στο πετσί της τα αποτελέσματα μιας άγριας, σκληρής ταξικής πολιτικής αυτής της κυβέρνησης», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς, τέλος, για την εφαρμογή υγειονομικών μέτρων κατά την είσοδο των πολιτών στις εκκλησίες, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα». «Είναι προφανές ότι η ΝΔ δεν θέλει να δυσαρεστήσει ένα τμήμα του εκλογικού της ακροατηρίου, φροντίζοντας για την τήρηση ουσιαστικών μέτρων προστασίας και στις εκκλησίες. Γι’ αυτό το λόγο πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία και η Εκκλησία πετάει το μπαλάκι πίσω στην κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Από την πλευρά μας θεωρούμε πως ό,τι ισχύει για όλους τους άλλους χώρους, πρέπει να ισχύει και για τις εκκλησίες. Η ευθύνη όμως για την τήρηση και την εφαρμογή αυτών των μέτρων ανήκει στην κυβέρνηση», επισήμανε. «Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να νίπτει τας χείρας της», κατέληξε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Πηγή: sofokleousin.gr