«Σε όλη την Ελλάδα θα επικρατήσει η μετάλλαξη Δέλτα» τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Μιλώντας στον «Ant1», σημείωσε ότι αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα. «Σε λίγες ημέρες θα δείτε τι θα γίνει στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα» είπε.

Για τις εκτιμήσεις Σύψα για 20.000 κρούσματα ημερησίως, υπογράμμισε ότι πρέπει να γίνονται 200.000 τεστ την ημέρα για να πετύχουμε αυτό το νούμερο, γι’ αυτό και, όπως υποστήριξε, θεωρεί το συγκεκριμένο νούμερο υπερβολικό.

«Ας μην έχουμε αυταπάτες ότι τα κρούσματα είναι 3.000 την ημέρα, είναι πολλά περισσότερα. Σύμφωνα με δικό μας μοντέλο, τα ενεργά κρούσματα είναι μεταξύ 70.000 και 100.000. Είναι τα κρούσματα που σωρευτικά νοσούν μέσα σε περίπου ένα 14ήμερο» επισήμανε ο κ. Τζανάκης.

Για τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στην Κρήτη, ανέφερε ότι, λόγω μεγάλης διέλευσης τουριστών, είναι λογικό οι πρώτες μεταλλάξεις να φθάνουν εκεί, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Από πλευράς της, μιλώντας επίσης στον «Ant1», η καθηγήτρια Αθηνά Λινού τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί ένα νέο lockdown. «Υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να το καταφέρουμε, αλλά όχι χωρίς μέτρα που θα προστατέψουν τους ανθρώπους» ξεκαθάρισε

Πηγή: sofokleousin.gr