Το ευμενές σενάριο λέει ότι γύρω στις 12-15 Ιουνίου κατά πάσα πιθανότητα να βρεθούμε κάτω από όριο 1000 κρουσμάτων που αυτόματα μας θέτει στην πράσινη ταξινόμηση σύμφωνα με το ECDC, δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής πνευμονολογίας Διευθυντής Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης. Το σίγουρο σενάριο που θα συμβεί μέχρι τις 20- 25 Ιουνίου.

Εάν προσέξουμε θα γίνει το πρώτο σενάριο, εάν όχι το δεύτερο τόνισε ο Τζανάκης.

Σημείωσε ακόμα ότι τις Κυριακές έχουμε συνήθως λίγα κρούσματα με μεγάλο δείκτη θετικότητας, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν στο 4% και εάν συνδυαστεί με το ότι τις προηγούμενες μέρες πέσαμε κάτω από 4, αυτό δείχνει ότι η πανδημία έχει κοπάσει σε μεγάλη έκταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει μια κατακόρυφη πτώση σε διασωληνωμένους και θανάτους γιατί έχουν καλυφθεί οι κρίσιμες ηλικίες. Τα κρούσματα είναι σε νέους ανθρώπους, πρόσθεσε, ενώ τόνισε ότι στο ηλικιακό γκρουπ 18-39 έχουμε 86 θανάτους από κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Για την 44χρονη στην Κρήτη, ανέφερε ότι αυτό το σύνδρομο θρομβωπενίας έχει παράγοντες κίνδυνου και σε αυτούς είναι και ο εμβολιασμός. «Από τη στιγμή που υπάρχει στο ιστορικό της γυναίκας και δεν συνδέεται με άλλους παράγοντες έως τώρα γιατί όλα είναι υπό εξέταση. Την τελική υπογραφή θα βάλει η επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης».

Πηγή: sofokleousin.gr