«Η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση “της υπόθεσης Καλογρίτσα”, αλλά για φτηνούς, ευκαιριακούς εντυπωσιασμούς», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, απαντώντας στον εισηγητή της ΝΔ στην Προανακριτική για τον Νίκο Παππά, Θανάση Πλεύρη και στις δηλώσεις που έκανε στα «Παραπολιτικά».

Στην δήλωσή της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική αναφέρει: «Η ΝΔ ζήτησε με εντυπωσιακό αντιδικονομικό και καταφανώς παράλογο τρόπο “στην υπόθεση Καλογρίτσα” ο μεν Βλαδίμηρος-Ιωάννης Καλογρίτσας να μην εμφανιστεί καθόλου, μολονότι είναι εκ των κυρίων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο δε Χρήστος Καλογρίτσας που πρωταγωνίστησε στην υπόθεση αυτή διαρκώς, ποικιλοτρόπως και με τρόπο που επισκιάζει την συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου σε αυτήν να μην εξεταστεί καν πρώτος, αλλά μετά την εξέταση “ενδιάμεσων προσώπων”. Οι πρωταγωνιστές οι οποίοι κατά νομική ανάγκη και κατά δικονομική επιταγή θα πρέπει να ακουστούν πρώτοι για να καθοριστεί το ιστορικό της υπόθεσης που διερευνάται και να οριοθετηθεί το αντικείμενο της διαδικασίας, ζητήθηκε από τη ΝΔ να μην παραστούν».

Ακολούθως σημειώνει ότι «το ίδιο δε, παραδόξως πως, ζητούν και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα που είναι υπεύθυνος όχι μόνο για να ιχνηλατήσει την πορεία του εξεταζόμενου ποσού των 3.000.000 αλλά είναι, κυρίως, ο επόπτης της μοναδικής μη συστημικής τράπεζας της Ελλάδας, δηλαδή της Τράπεζας Αττικής, η οποία είχε ιδιαίτερο και κορυφαίο συναλλακτικό ρόλο στην ερευνώμενη υπόθεση».

Καταλήγοντας η κ. Τζάκρη κατηγορεί τη ΝΔ ότι «σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει την σε βάρος της σωρρευόμενη δυσαρέσκεια, επινοεί σκάνδαλα χωρίς τάχα πρωταγωνιστές, αναζητά δήθεν τραπεζικά σκάνδαλα χωρίς εμπλοκή τραπεζίτη και φιλοτεχνεί μια ψευδεπίγραφη υπόθεση σκανδάλου για να κρύψει τα άπειρα πραγματικά σκάνδαλα που χαρακτηρίζουν ιστορικά τον κυβερνητικό της βίο μέχρι σήμερα».

Πηγή: sofokleousin.gr