«Για μας ο πήχης είναι ούτως ή άλλως πολύ μεγάλος όταν επιδιώκουμε να νικήσουμε τις επόμενες εκλογές. Είμαι αισιόδοξος. Η κρίσιμη κάλπη είναι αυτή που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε το πρωί του Σαββάτου στον Ant1 και τους «Πρωινούς Τύπους» ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην αυριανή εκλογική διαδικασία για την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής και προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Δεν εκλέγεται μόνο ο πρόεδρος από τη βάση αλλά και η κεντρική επιτροπή κάτι το οποίο είναι πρωτόγνωρο. Καλούμε τους πολίτες να συμμετάσχουν. Πιστεύω ότι θα είναι ένα μήνυμα ισχυρό για την κυβέρνηση, άρα δεν είναι μια εσωκομματική διαδικασία». 

Ερωτηθείς για τον χρόνο των εκλογών ο κ. Τσίπρας τόνισε :«Δεν είμαι μάντης για να πω πότε θα γίνουν οι εκλογές, αλλά αδειάζει η κλεψύδρα της ΝΔ. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν όσο γίνεται πιο σύντομα γιατί ο τόπος χρειάζεται μια άλλη πολιτική. Και όσο περνάει ο χρόνος μειώνονται οι δυνατότητες χάραξης μιας άλλης πολιτικής. Οι δημοσκοπήσεις λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τη δύναμη να ανακάμψει, αύριο η εκλογική διαδικασία μπορεί να το διαψεύσει αυτό».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και πιθανό αίτημα εκ μέρους του Νίκου Ανδρουλάκη να μην είναι ο κ. Τσίπρας πρωθυπουργός, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: Η θέση του πρωθυπουργού σε ένα πρωθυπουργικοκεντρικό σύστημα είναι κρίσιμη. Είναι απαράδεκτο κάποιος να μην λέει ποιον θέλει για πρωθυπουργό και να πάει στις κάλπες χωρίς να πει στον λαό ποιον θέλει.

Το κλίμα έχει αλλάξει κι αυτό το διαπιστώνει κανείς αν πάει σε ένα καφενείο. Ο κόσμος ωστόσο είναι απογοητευμένος με όλα τα κόμματα αλλά σίγουρα η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή.Εγώ αυτό που βλέπω στις περιοδείες μου σε λαϊκές αγορές είναι απόγνωση του κόσμου που δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ερωτηθείς για τη ρήτρα αναπροσαρμογής υποστήριξε ότι σχετικές ρήτρες υπάρχουν σε όλα τα συμβόλαια. Η συγκεκριμένη που δεν καταλαβαίνει κανείς, έγινε τον Αύγουστο του 2021. Ρήτρες υπάρχουν από το 2013. Επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν αυξήθηκαν οι λογαριασμοί αλλά μειώθηκαν.

Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ευρώπη στην χονδρεμπορική τιμή ρεύματος. Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανεξέλεγκτη την αισχροκέρδεια εδώ και εννέα μήνες.

Πηγή: sofokleousin.gr