Με αντιπροσωπεία των συμβασιούχων ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίοι για περισσότερα από τέσσερα χρόνια εργάζονται στο ΕΣΥ συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα.
 
Πρόκειται για περίπου 4.000 συμβασιούχους που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δημόσιων δομών Υγείας σε μη ιατρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών, ενώ στη συνάντηση συμμετείχε και ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.
 
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι με δεδομένη την αποδεκτή από όλους συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της υποστελέχωσης του ΕΣΥ και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, είναι επιβεβλημένη η μονιμοποίηση τους.
 
Ο Α. Τσίπρας αναγνώρισε τη συμβολή των συμβασιούχων στην υπεράνθρωπη προσπάθεια όλων των εργαζομένων να κρατηθεί όρθιο και λειτουργικό το ΕΣΥ και δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει 15.000 άμεσες μόνιμες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν με σταθερό τρόπο οι μεγάλες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό που ανέδειξε με ιδιαίτερη ένταση η πανδημία.
 
Υπογράμμισε δε ότι όλοι όσοι έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη από τη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, είτε ως επικουρικό προσωπικό είτε ως συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ που εδώ ναι πέντε χρόνια στελεχώνουν καίριες θέσεις τους ΕΣΥ, έχουν απόλυτο ηθικό δικαίωμα να συγκαταλέγονται στις νέες μόνιμες θέσεις του συστήματος Υγείας.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει πρωτοβουλία διακομματικής συνεννόησης αλλά και διαβούλευσης με την κυβέρνηση για την αναζήτηση μιας οριστικής, σύννομης και δίκαιης λύσης στο πρόβλημα της εργασιακής προοπτικής των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ, αλλά και όλων των υπόλοιπων συμβασιούχων που υπηρετούν σήμερα στο ΕΣΥ.

Πηγή: sofokleousin.gr