Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, επανέλαβε -γι’ ακόμη μία φορά- την αντίθεσή του στη μορφή του EURO 2020, κλείνοντας, όπως φαίνεται, οριστικά την… πόρτα στην προοπτική επανάληψης στο μέλλον τέτοιας διοργάνωσης.

 Αυτή τη φορά το έκανε μπροστά στα μικρόφωνα του BBC Sport. «Εάν με ρωτήσετε, σας λέω ότι δεν θα υποστηρίξω ένα EURO απλωμένο σε όλη την Ευρώπη, γιατί νομίζω ότι είναι πολύ απαιτητικό και κατά κάποιο τρόπο λανθασμένο» τόνισε χαρακτηριστικά.

 «Ορισμένες ομάδες έπρεπε να ταξιδέψουν πάνω από δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα και άλλες μόνο χίλια για παράδειγμα και αυτό δεν είναι δίκαιο για τους φιλάθλους. Κάποιοι οπαδοί έπρεπε να βρίσκονται στη Ρώμη και μέσα σε λίγες μέρες έπρεπε να φτάσουν στο Μπακού, οπότε δεν είναι καλό. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιδέα, αλλά δύσκολη στην πραγματοποίησή της. Δεν νομίζω ότι θα το ξανακάνουμε στο μέλλον» πρόσθεσε.

 Η Γερμανία επιλέχθηκε να διοργανώσει το EURO 2024, αφού επικράτησε της Τουρκίας στη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτητων, με αγώνες που θα διεξαχθούν σε 10 πόλεις. Την τελευταία φορά που η χώρα φιλοξένησε μια μεγάλη διοργάνωση ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006.

Πηγή: sofokleousin.gr