Στο περιστατικό της επίθεσης με κόκκινες μπογιές στην ελληνική σημαία που βρίσκεται σχεδιασμένη στο όρος «Μουντούς» στο Καστελόριζο αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.

Δεν βρίσκουμε αυτές τις επιθέσεις σωστές, είπε, μεταξύ άλλων, τονίζοντας ότι ακόμα και στους πολέμους το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων.

«Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι για τη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι για τη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντιδράσαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε αυτή τη βασική μας αρχή. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό και για τη δική μας σημαία», είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Πηγή: sofokleousin.gr