Νέες πληροφορίες αναφορικά με το τροχαίο στη Γαύδο, στο οποίο έχασε τη ζωή της μία 27χρονη, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης κατέθεσε ότι ο 40χρονος οδηγός έφερε «κάταγμα δεξιού ημιθωρακίου, αιμοπνευμοθώρακα και στο υπόλοιπο σώμα λιγότερες εκδορές από εκείνες της κοπέλας».

Ο κ. Μπελιβάνης εντοπίζει παρόμοια τραύματα και στο σώμα της άτυχης κοπέλας, η οποία ωστόσο είχε και αιμορραγία στον πνεύμονα, που την προκάλεσε σπασμένο πλευρό.

Και ενώ η οικογένεια της Κορίνας έχει ορίσει τεχνικό σύμβουλο, όλα δείχνουν ότι ο τραυματισμός και των δύο συνέβη ταυτόχρονα και κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Σύμφωνα με την μαρτυρία του 40χρονου που επιβίωσε, μετά την πτώση του αυτοκίνητου στον γκρεμό, και κατάφερε να σκαρφαλώσει για να βρει σήμα, ειδοποίησε τις αρχές στις 6 το πρωί.

Η οικογένεια της κοπέλας, δια του δικηγόρου της, αμφισβητεί την κατάθεσή του σχετικά με το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στον γκρεμό. Ο ίδιος ο 40χρονος υποστηρίζει ότι είχε σηκώσει το χειρόφρενο, αλλά δεν αποκλείει αυτό να «έλυσε» κάποια στιγμή με αποτέλεσμα την κατακρήμνιση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η εξέταση του μοιραίου αυτοκινήτου, έδειξε ότι στο κιβώτιο ταχυτήτων είχε μπει η δεύτερη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ερωτήματα, πώς είναι δυνατόν ένα αυτοκίνητο που ο οδηγός ισχυρίζεται ότι ήταν σταματημένο με χειρόφρενο, να βρίσκεται με δευτέρα “κουμπωμένη” στο σασμάν, χωρίς χειρόφρενο.

Σε ό,τι αφορά στην πολύωρη καθυστέρηση της αεροδιακομιδής και των σωστικών μέσων ο δικηγόρος της οικογένειας σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ, έκανε λόγο για «εγκληματική βραδύτητα», αφού σύμφωνα με τις μαρτυρίες των κατοίκων η 27χρονη ήταν ζωντανή για αρκετή ώρα μετά το ατύχημα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 27χρονης, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης επίσης επισημαίνει, πως το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση «διότι ακόμα και σταματημένο να ήταν το αμάξι, ακόμα και αν λυνόταν, δεν θα μπορούσε να τσουλήσει».

Τέλος, η οικογένεια διερευνά και τη διαχείριση του περιστατικού από τα σωστικά μέσα και την Πυροσβεστική, αφού υπήρξε τραγική καθυστέρηση στην άφιξη ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα η κοπέλα να αφήσει την τελευταία της πνοή αβοήθητη.

Πηγή: sofokleousin.gr