Μεγάλη εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε στα Τρίκαλα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην εμπορία και διακίνηση ηρωίνης.

Συνολικά έγιναν οκτώ συλλήψεις υπόπτων, ηλικίας από 34 έως 58 ετών, έξι άντρες και δύο γυναίκες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών είναι και άλλα άτομα, 17 εκ των οποίων τα στοιχεία έχουν ταυτοποιηθεί, ωστόσο δε συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Ως προς την εμπλοκή αυτών στην υπόθεση, το ένα άτομο προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες τον αρχηγό της οργάνωσης, από τον Φεβρουάριο έως τα μέσα Μαρτίου, ενώ τα υπόλοιπα 16 άτομα προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την εγκληματική οργάνωση.

Σχετικά με τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της, έχοντας ιεραρχική δομή και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ηρωίνης, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και προχθές, Τρίτη, ενώ το συνολικό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα εκτιμάται ότι ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα, από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων της έρευνας, εξακριβώθηκε ότι ο αρχηγός της οργάνωσης προμηθευόταν την ηρωίνη που διακινούσαν τα μέλη της είτε ως ασυνόδευτο δέμα από το υπεραστικό ΚΤΕΛ είτε από την περιοχή του Τυρνάβου, μεταφέροντάς την στην πόλη των Τρικάλων είτε την προμηθευόταν άλλο μέλος της οργάνωσης για την εγκληματική δράση της.

Παράλληλα, τα άλλα μέλη της οργάνωσης διακινούσαν καθημερινά ποσότητες ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν από τον αρχηγό, συγκεντρώνοντας και παραδίνοντας τα χρήματα από την πώλησή της σε διά ζώσης επαφές μαζί του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε οικίες, στα οχήματα καθώς και στην κατοχή των δραστών, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

– ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 65 γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης, βάρους 1,3 γραμμαρίων, 18 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή, 5 διαδερμικά έμπλαστρα με τη δραστική ουσία «φαιντανύλη», δύο ζυγαριές, το χρηματικό ποσό των 3.090 ευρώ και οκτώ κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τρία Ι.Χ. αυτοκίνητα, δύο επιβατικά και ένα φορτηγό, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: sofokleousin.gr