Η περιφερειακή ενότητα της Δράμας δοκιμάζεται από την επιθετική έξαρση του κορονοϊού. Ένας στους 4 είναι θετικός στον φονικό ιό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος εργαζομένων στο νοσοκομείο της Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος, μιλώντας σήμερα (27/11) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι δεν ελαττώνονται οι νοσηλείες στο νοσοκομείο. Με το που δίνεται εξιτήριο τα κρεβάτια ξαναγεμίζουν» επισήμανε. 

Όπως ο ίδιος σημείωσε το νοσοκομείο αυτή την στιγμή από τις 240 κλίνες και οι 140 μετατράπηκαν σε covid. «Έχουμε αναπτύξει τρεις κλινικές απλές covid δυναμικής 140 κλινών και αυτή την στιγμή νοσηλεύονται 136 ασθενείς, ενώ όσον αφορά τις ΜΕΘ αναπτύξαμε από τα 6 κρεβάτια που είχαμε σε 12 και αυτή την στιγμή είναι και τα 12 κατειλημμένα. Καθημερινά γίνονται εισαγωγές. Στο χειρουργείο μέσα έχουμε αναπτύξει τρία κρεβάτια μονάδας αυξημένης φροντίδας (μεταβατικό στάδιο πριν τη ΜΕΘ)», δήλωσε. 

Ακόμα, όπως ανέφερε ενώ χθες έγινε η διακομιδή των ασθενών σήμερα πάλι υπάρχουν 2 ασθενείς που αναμένεται να μετακινηθούν σε άλλες ΜΕΘ. «Αναζητούμε μονάδες εντατικής θεραπείας όπου υπάρχει κρεβάτι θα μεταβούν και οι συγκεκριμένοι ασθενείς», είπε.

Όσον αφορά το προσωπικό του νοσοκομείου εξήγησε πως έγιναν γύρω στις 43 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αλλά αυτή την στιγμή 80 νοσηλευτές και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό νοσούν από κορονοϊό, όπως και 25 γιατροί!  Δηλαδή 105 άτομα είναι εκτός υπηρεσίας. «Από τους 11 γιατρούς της παθολογικής κλινικής που πρέπει να έχει με βάση το οργανόγραμμα υπηρετούν μόνο 4 από τους οποίου οι 2 νοσούν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: sofokleousin.gr