Ο Τραμπ δεν συμφωνεί σε κανένα σχέδιο ανακούφισης της αμερικανικής οικονομίας λόγω της πανδημίας πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Φαίνεται πως ο Λευκός Οίκος αδυνατεί να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, καθώς και αυτούς του Κογκρέσου.
 

«Μετά τις εκλογές θα λάβουμε το καλύτερο πακέτο στήριξης που έχετε δει ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο πριν φύγει σε ταξίδι για την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο πρόεδρος Τραμπ και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νανσί Πελόζι έχουν αλληλοκατηγορηθεί για το αδιέξοδο, σχετικά με ένα μεγάλο πακέτο στήριξης της οικονομίας αξίας περίπου 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.

Η Πελόζι οδήγησε το Σώμα να εγκρίνει νομοσχέδιο ανακούφισης ύψους 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάιο, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι που ελέγχουν τη Γερουσία των ΗΠΑ το απέκλεισαν, υποστηρίζοντας ένα πολύ μικρότερο πακέτο μέτρων.

Στα τέλη Μαρτίου, κι ενώ η πανδημία του Covid-19 σάρωνε τη χώρα, με σοβαρές επιπτώσεις και στον οικονομικό τομέα, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι είχαν συμφωνήσει να ψηφίσουν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ένα γιγαντιαίο σχέδιο βοήθειας ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, που συμπεριελάμβανε μεταξύ άλλων επιδόματα ανεργίας 600 δολαρίων την εβδομάδα. Ωστόσο, το πρόγραμμα έληξε στα τέλη Ιουλίου.

Έκτοτε, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο κομμάτων για ένα νέο πρόγραμμα στήριξης έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο.

Οι λοιμώξεις αυξάνονται ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις 36 από τις 50 Πολιτείες παρατηρείται έξαρση για τουλάχιστον δύο συνεχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters. Οι θάνατοι από την αναπνευστική νόσο έχουν επίσης υπερδιπλασιαστεί σε επτά Πολιτείες.

Πηγή: sofokleousin.gr