Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η βία εναντίον του Ναγκόρνο-Καραμπάχ μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας ήταν «απογοητευτική», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές θα επιλύσουν τα πράγματα.

«Ναι, είναι απογοητευτικό όταν το βλέπετε αυτό», είπε στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου. «Αυτό συμβαίνει όταν έχεις χώρες που διατηρούν αυτήν την κατάσταση εδώ και πολύ καιρό. Θα επανέλθει το πρόβλημα».

Στην περιοχή μαίνονται συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, εδώ και περισσότερο από έναν μήνα. Η εκεχειρία της 10ης Οκτωβρίου παραβιάστηκε πολύ σύντομα εκατέρωθεν. Χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές να έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες χιλιάδες άλλοι να έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν είχαν δεσμευτεί εκ νέου να τηρήσουν  μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, γνωστοποίησαν σε μια κοινή ανακοίνωση με τις ΗΠΑ, έπειτα από διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον. Αυτό ωστόσο, δεν πραγματοποιήθηκε.

Πηγή: sofokleousin.gr