Απάντηση στα δημοσιεύματα περί κεφαλαιακών αναγκών της και αύξησης μετοχικού κεφαλαίου δίνει η Τρ. Πειραιώς, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ανάγκη ΑΜΚ, καθώς οι δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας είναι πολύ υψηλότεροι από τους απαιτούμενους.

Σε ανακοίνωση της η τράπεζα αναφέρει ότι έχει συνολικό δείκτη κεφαλαίων 16,1% έναντι εποπτικής απαίτησης 11,25%. Χαρακτηρίζει λοιπόν απολύτως ψευδή τα δημοσιεύματα κατά τα οποία το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας “εκτιμά ότι απαιτείται ΑΜΚ 2 δισ. ευρώ”.

Στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο είδαν χθες το φως της δημοσιότητας πολλά σχετικά σενάρια, μετά τη γνωστοποίηση ότι οι τρεις ιδιώτες μεγαλομέτοχοι ττης Τρ. Πειραιώς ( Paulson, Μυστακίδης, Bienville Capital) πρότειναν να πραγματοποιηθεί ΑΜΚ 800 εκατ. ευρώ, την οποία προτίθενται να καλύψουν.

Εν συνεχεία το ΤΧΣ ανακοίνωσε ότι ως βασικός μέτοχος της Τράπεζας Πειραιώς, “είναι ενήμερο για το σχέδιο μετασχηματισμού της τράπεζας”  και ότι έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη Διοίκησή της.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι δεν σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στο αμέσως προσεχές διάστημα, αν και “αξιολογεί σε διαρκή βάση διάφορες επιλογές για την επιτάχυνση της εξυγίανσης του ισολογισμού της”.

Πηγή: sofokleousin.gr