Δεν μπορεί να “χωνέψει” η Άγκυρα τις διπλωματικές κινήσεις της Ελλάδας και με δηλώσεις αξιωματούχων του ΥΠΕΞ προσπαθεί να υποβαθμίσει τη σημασία τους.

Την ώρα που ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας Νίκος Δένδιας βρίσκεται στο Μπαχρέιν και έχει αλλεπάλληλες επαφές με ομολόγους του από πολλές αραβικές χώρες, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Τουρκία έχει «βασικό ρόλο σταθερότητας» στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή» ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία» ισχυρίστηκε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε:

«Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα».

Πηγή: sofokleousin.gr