Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο Ακούγιου στο Μπουγιουκετσελί της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, ενώ προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια και θερμοκήπια της περιοχής.

Όπως αναφέρει το τουρκικό μέσο Haberler, οι προγραμματισμένες εκρήξεις για την κατασκευή εγκαταστάσεων για τους εργαζόμενους στο πυρηνικό εργοστάσιο προκάλεσαν ζημιές σε γύρω σπίτια και θερμοκήπια.

Σε δηλώσεις της η τοπική αρχή της Επαρχίας Μερσίν ανέφερε πως ξεκινά αμέσως έρευνα προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές στις περιουσίες των πολιτών.

Οι εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν στις 18:00 στη γειτονιά Μπουγιουκετσελί, προκαλώντας τρόμο και πανικό στους κατοίκους που είδαν τα τζάμια των σπιτιών τους να σπάνε από το ισχυρό ωστικό κύμα.

«Μια ομάδα από τη Γενική Διεύθυνση Ειδικής Ασφάλειας του Τμήματος Επιθεώρησης Ασφάλειας έχει αναλάβει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες έρευνες σχετικά με την έκρηξη. Το ζήτημα θα εξεταστεί από κάθε πτυχή και θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα σε βάρος των υπευθύνων», αναφέρει η ηγεσία της επαρχίας Μερσίν.

Πηγή: sofokleousin.gr