Ξεσηκωμό των φιλάθλων της Μπατσελόνα προκάλεσε η γνωστοποίηση του Λιονέλ Μέσι, ότι θέλει να φύγει από την ομάδα, στην οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Οι φίλαθλοι της Μπάρτσα έσπευσαν στο στο Καμπ Νόου και ζητούν την παραίτηση του προέδρου της Μπαρτσελόνα  Ζοσέπ Μπαρτομέου, στον οποίο «χρεώνουν» τα χάλια της φετινής σεζόν, που κορυφώθηκαν με το 2-8 που έχασε η ομάδα από τη Μπάγερν, στους «8» του Champions League.

Οι ραγδαίες εξελίξεις ξεκίνησαν από το μεσημέρι της Τρίτης, όταν  μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, αποκάλυψαν ότι ο Λιονέλ Μέσι έστειλε φαξ μέσα από συγκεκριμένη υπηρεσία αποστολής επίσημων εγγράφων στη διοίκηση του καταλανικού κλαμπ, με το οποίο ο Αργεντινός σούπερ ενημέρωνε τη διοίκηση ότι θέλει να φύγει από την ομάδα.

Δεν επρόκειτο για κεραυνό εν αιθρία, αφού το φαξ επιβεβαίωνε τα όσα ευρέως κυκλοφορούσαν αφότου συναντήθηκε με τον νέο προπονητή Ρόναλντ Κούμαν και του εκμυστηρεύτηκε πως νιώθει πλέον «ξένο σώμα», μετά 2-8 στον προημιτελικό του Champions League αφετέρου των πρακτικών του προέδρου Μπαρτομέου.

Το παράθυρο του συμβολαίου του Μέσι

Στο ερώτημα πως θα φύγει από την Μπαρτσελόνα, χωρίς ο σύλλογος να πάρει χρήματα, η απάντηση βρίσκεται σε ένα παραθυράκι του εν ισχύ συμβολαίου του. Ειδικότερα, το συμβόλαιο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμου λήγει στις 30 Ιουνίου 2021 και μέχρι τώρα οι όποιες απόπειρες είχαν γίνει για την πρόωρη ανανέωσή του αποδείχθηκαν άκαρπες, καθώς ο ίδιος δεν ήθελε.

Το συμβόλαιο προβλέπει μια τεράστια ρήτρα, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που είναι εξαιρετικά δύσκολο, να καταβάλλει οποιαδήποτε ομάδα του κόσμου.

Όμως το συμβόλαιο, που υπογράφηκε το 2017, προβλέπει επίσης ότι ο Μέσι θα μπορούσε να φύγει από την ομάδα, ως ελεύθερος, χωρίς την αποζημίωση του συλλόγου, υπό την προϋπόθεση ότι θα ενημέρωνε τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, έως την 30η Μαΐου του 2020. Αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσε να κάνει χρήση του όρου και στα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν το έκανε και το κάνει τώρα.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αργεντινής, στο φαξ που έστειλε, η πλευρά Μέσι επικαλείται ότι η 30η Μαΐου 2020 είχε τεθεί ως καταληκτική ημερομηνία της ενεργοποίησης του όρου της φυγής, επειδή θα ήταν η τελευταία μέρα της σεζόν 2019-2020.

Επειδή αναφέρει, η φετινή αγωνιστική χρονιά, παρατάθηκε λόγω κορονοϊού, έως την 31η Αυγούστου 2020, το αίτημα για την ενεργοποίηση του όρου είναι εμπρόθεσμο.

Πάντως, εάν ο ποδοσφαιριστής και η Μπαρτσελόνα αποφασίσουν να το τραβήξουν στα άκρα, η υπόθεση θα πάει στα δικαστήρια.

Σημειώνεται ότι ο 33χρόνος Μέσι, είναι στη Μπαρτσελόνα από μικρό παιδάκι, έχοντας γράψει μια απίστευτη ιστορία, με ρεκόρ γκολ και εμφανίσεων και φυσικά τίτλων. 

Πηγή: sofokleousin.gr