Η στάση του Κουβέιτ απέναντι στο Ισραήλ δεν έχει αλλάξει, μετά τη συμφωνία που υπέγραψαν οι Ισραηλινοί με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, γράφει σήμερα η εφημερίδα al-Qabas επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές. Το Κουβέιτ, προσθέτει, θα είναι η τελευταία χώρα που θα εξομαλύνει τις σχέσεις της με το Ισραήλ.

Την Πέμπτη το Ισραήλ και τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την πλήρη κανονικοποίηση των διπλωματικών σχέσεών τους. Το ΗΑΕ είναι η μόλις η τρίτη αραβική χώρα που εξομαλύνει τις σχέσεις τη με το Ισραήλ.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Κουβέιτ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για να σχολιάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

«Η κουβεϊτιανή στάση είναι συνεπής με την εξωτερική πολιτική που τηρεί εδώ και δεκαετίες, στηρίζοντας τον παλαιστινιακό σκοπό, αφού αυτό είναι το πρωταρχικό ζήτημα για τους Άραβες. Θα δεχτεί μια λύση μόνο εφόσον την δέχονται οι Παλαιστίνιοι», γράφει η εφημερίδα.

Οι Παλαιστίνιοι απορρίπτουν τη συμφωνία μεταξύ ΗΑΕ και Ισραήλ. Η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ μέχρι στιγμής τηρούν σιγή για το θέμα, ενώ άλλες χώρες του Κόλπου, όπως το Ομάν και το Μπαχρέιν, χαιρέτισαν αυτήν την εξέλιξη.

Πηγή: sofokleousin.gr