Το καναδικό franchise στον εκπαιδευτικό τομέα, Maple Bear, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να εισέλθει στην ελληνική αγορά και αναζητά συνεργάτες για δίγλωσσα νηπιαγωγεία και σχολεία σε τουλάχιστον 5 πόλεις της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Maple Bear συμμορφώνεται με τους κανονισμούς εκπαίδευσης που ισχύουν στην εκάστοτε αγορά, προσφέροντας προγράμματα σπουδών που εντάσσουν το καναδικό σύστημα προσέγγισης και στρατηγικών διδασκαλίας.

Η Maple Bear έχει περισσότερα από 530 κέντρα, από νηπιαγωγεία έως γυμνάσια σε 26 χώρες, όπου φοιτούν περισσότεροι από 45.000 μαθητές.

Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Maple Bear σχεδιάζει να ανοίξει συνολικά 50 σχολεία τα επόμενα χρόνια.

«Σύμφωνα με το Ινστιτούτο για το Μέλλον (IFTF), πάνω από το 85% των θέσεων εργασίας για το 2030 δεν έχουν εφευρεθεί ακόμα. Πώς μπορεί λοιπόν η εκπαίδευση να προετοιμάσει τα παιδιά για θέσεις εργασίας που δεν υπάρχουν; Τι είδους εκπαίδευση θα πρέπει να παρέχεται στα παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας για να εξασφαλίσουν ένα επιτυχημένο μέλλον; Δεδομένου ότι κανείς δε γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον, η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στην προσέγγιση “μάθετε να μαθαίνετε”. Εάν δοθούν στα παιδιά οι δεξιότητες και η αγάπη για μάθηση και απόκτηση γνώσης, τότε θα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πρόκληση βρεθεί στο δρόμο τους με αυτοπεποίθηση στον διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο», δήλωσε ο Yann Bidan, γενικός διευθυντής της Maple Bear Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

«Εισήλθαμε στην αγορά της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης το 2019 εξασφαλίζοντας συνεργασίες για την δημιουργία 3 νηπιαγωγείων στη Ρουμανία και 1 νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια του 2020 εδραιώσαμε ακόμη 2 συνεργασίες σε Ρουμανία και Βουλγαρία, ενώ παράλληλα επεκτείναμε με επιτυχία την παρουσία μας σε Αλβανία, Σερβία, Κροατία και Ουκρανία εγκαινιάζοντας νέα σχολεία για την περίοδο 2021/2022. Είμαστε πεπεισμένοι πως τα σχολεία Maple Bear θα εδραιωθούν με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία στην ευρύτερη περιοχή.

Βρισκόμαστε σε αναζήτηση συνεργατών που επιθυμούν να επενδύσουν σε νηπιαγωγεία και σχολεία με την επωνυμία της Maple Bear σε τουλάχιστον 5 πόλεις της Ελλάδας. Συνήθως, οι συνεργάτες μας είναι νεοεισερχόμενοι επιχειρηματίες στον τομέα της εκπαίδευσης που επιθυμούν να προσφέρουν στα παιδιά της χώρας τους ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά συστήματα και διδακτικές προσεγγίσεις στον κόσμο ή είναι ήδη ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων που επιθυμούν να διαφοροποιήσουν και να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία μας έχουν ένα ξεχωριστό positioning στην αγορά, καθώς τα Maple Bear δεν είναι διεθνή, αλλά τοπικά σχολεία. Προσφέρουν μια πλήρως καναδική δίγλωσση προσέγγιση και στρατηγικές διδασκαλίας, αξιοποιώντας τόσο το καναδικό, όσο και το τοπικό πρόγραμμα σπουδών. Αυτό ανοίγει ακόμα περισσότερες επιλογές εκπαίδευσης για τους μαθητές της Maple Bear, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο», πρόσθεσε ο Yann Bidan.

 Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, παρά την παγκόσμια υγειονομική κρίση, παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον για τέτοιου είδους σχολεία από γονείς και επιχειρηματίες.

Πηγή: sofokleousin.gr