Η Αίγυπτος θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης, ώστε η Λιβύη να μην περιέλθει υπό τον έλεγχο τρομοκρατικών ομάδων και σχηματισμούς ενόπλων μισθοφόρων. Την δήλωση αυτή έκανε ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σούκρι, κατά την διάρκεια ομιλία του, στην έκτακτη συνεδρίαση του Αραβικού Συνδέσμου που είχε ως θέμα την κατάσταση στην Λιβύη και έγινε με την μορφή βιντεοδιάσκεψης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου.

Ο Σαμέχ Σούκρι προειδοποίησε επίσης για τις «συνέπειες της συνεχιζόμενης έξωθεν παρέμβασης με σκοπό την υποστήριξη αυτών των ομάδων και των ενόπλων» όπως και για την μεταφορά ξένων μισθοφόρων και τρομοκρατών από την Συρία στην Λιβύη. «Όλα αυτά υπονομεύουν την εσωτερική σταθερότητα της Λιβύης και συνιστούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια των αραβικών κρατών, που απαιτεί την ενότητα τους , ώστε να τεθεί τέλος σ αυτή την πρακτική, που αποσταθεροποιεί τόσο την περιοχή , όσο και τον υπόλοιπο κόσμο».

Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αραβικού Συνδέσμου, μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης που έγινε με πρωτοβουλία του Καϊρου, απηύθυναν έκκληση προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να συμβάλει στην απομάκρυνση των ξένων μισθοφόρων από την Λιβύη. Από την πλευρά του ο Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αχμέτ Αμπούλ Γκάιτ, δήλωσε ότι η Λιβύη δεν χρειάζεται μια στρατιωτική λύση της διένεξης , καταδικάζοντας παράλληλα κάθε μορφή ξένης στρατιωτικής επέμβασης στην χώρα. «Η στρατιωτική εκδοχή δεν θα επιφέρει την νίκη για καμία πλευρά …και οι στρατιωτική δράση δεν θα φέρει την ειρήνη ούτε την σταθερότητα στην λιβυκή γη», δήλωσε ο Αχμέτ Αμπούλ Γκάιτ, προσθέτοντας ότι «η πολιτική λύση είναι ο μοναδικός δρόμος για να επιλυθεί η κρίση στην Λιβύη».

Πηγή: sofokleousin.gr