Ο επόμενος κύκλος των διαπραγματεύσεων για μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Βρετανίας και της Αυστραλίας θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο, μετά τις συνομιλίες που είχαν οι υπουργοί Εμπορίου των δύο χωρών την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Reuters πηγή που έχει λάβει γνώση του θέματος.

Η υπουργός Διεθνούς Εμπορίου της Βρετανίας Λιζ Τρας και ο Αυστραλός υπουργός Εμπορίου της Αυστραλίας Νταν Τέχαν μίλησαν αξιολογώντας την πρόοδο πριν από την έναρξη ενός τέταρτου γύρου διαπραγματεύσεων, όπως είπε η ίδια πηγή, που ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη.

Η συμφωνία με την Αυστραλία μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και μέχρι το Μάρτιο, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδα «The City AM», που προσέθετε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Αυστραλία είναι πιθανό να ολοκληρωθούν πριν από παρόμοιες διαπραγματεύσεις με τη Νέα Ζηλανδία και τις ΗΠΑ.

Η προτεινόμενη εμπορική συμφωνία με την Αυστραλία θα παρατείνει την ελεύθερη προσφορά υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για τους Βρετανούς που ταξιδεύουν στην Αυστραλία, ενώ θα ανοίξει την αγορά της χώρας στις βρετανικές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία θα μειώσει τους δασμούς στα αγροτικά προϊόντα που θα εξάγονται εκατέρωθεν στις αγορές των δύο χωρών.

Η Βρετανία ζητάει από την Αυστραλία τη μείωση των δασμών για μερικούς τομείς βιομηχανικών προϊόντων, όπως τα είδη κεραμικής.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr