Το γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό σατιρικού περιεχομένου Charlie Hebdo ανήρτησε το εξώφυλλο του περιοδικού που θα κυκλοφορήσει την Τετάρτη. Πρωταγωνιστής είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε ένα εξώφυλλο που σίγουρα θα προκαλέσει την οργή του τούρκου προέδρου και έντονες αντιδράσεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο νέο εξώφυλλο του γαλλικού περιοδικού, «πρωταγωνιστεί» μια καρικατούρα του Τούρκου προέδρου με εσώρουχα, να κάθεται νωχελικά στην πολυθρόνα του και να σηκώνει το φουστάνι μιας Μουσουλμάνας, η οποία θα μπορούσε να είναι και η σύζυγός του, Εμινέ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος με περιπαικτικό ύφος και κοιτώντας τα οπίσθια της Μουσουλμάνας φέρεται να σχολιάζει: «Ω! Ο Προφήτης!». Το εξώφυλλο του Charlie Hebdo συμπληρώνει το σκίτσο με τη φράση «Ο Ερντογάν είναι πολύ αστείος στην ιδιωτική του ζωή».

Να θυμίσουμε πως το Charlie Hebdo ήταν το πρώτο σατιρικό περιοδικό στη Γαλλία που δημοσίευσε τα σκίτσα του Μωάμεθ. Οι σκιτσογράφοι του περιοδικού πλήρωσαν την επιλογή τους με αίμα, καθώς έγιναν στόχος Τζιχαντιστών τρομοκρατών πριν από 5 χρόνια.

Δείτε το επίμαχο εξώφυλλο

charlie

Απάντηση από την Τουρκία

Με μία κεκαλυμμένη επίθεση, προς το περιοδικό αποφάσισε να απαντήσει η τουρκική προεδρία, μέσω του επικεφαλής επικοινωνίας, Φαχρετίν Αλτούν.

Με ανάρτησή του στο Τουίτερ, ο Αλτούν κάνει λόγο για “τη φασιστική πτέρυγα της Δύσης” που μαζί με τους εκπροσώπους της “επιτίθενται ανήθικα στον πρόεδρο” της Τουρκίας. Παράλληλα προειδοποιεί ότι ο Ερντογάν “θα συνεχίσει να είναι η φωνή της παγκόσμιας συνείδησης” και ότι “η Τουρκία θα μεγαλώσει και ο φασισμός και οι φασίστες θα χάσουν”.

Πηγή: sofokleousin.gr