Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD, το 44%  των πολιτών θεωρεί ότι ο Όλαφ Σολτς είναι καλός υποψήφιος καγκελάριος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) για τις προσεχείς εθνικές εκλογές. 

Το 30% διαφωνεί με την επιλογή του SPD, ενώ το 26% είτε δεν μπορεί να κρίνει τον Σόλτς, είτε δεν τον γνωρίζει ή δεν απαντά. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, ο Σολτς δεν επιτυγχάνει όμως τη δημοτικότητα των δύο προκατόχων του, των Μάρτιν Σουλτς και Πέερ Στάινμπρουκ, κατά τη χρονική στιγμή του ορισμού τους ως υποψηφίων του SPD για την καγκελαρία.

Πάντως, εάν διεξάγονταν  οι εκλογές την ερχόμενη Κυριακή, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) και η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) θα ελάμβαναν το 37% των ψήφων, οι Πράσινοι 17%, η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) 10%, η Αριστερά (Die Linke) 8% και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) 6%.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση του ARD  στις 6 Αυγούστου, το SPD και η Αριστερά ανεβάζουν το ποσοστό τους κατά 1%, αντίστοιχα, Χριστιανοδημοκράτες/Χριστιανοκοινωνιστές, AfD και οι Πράσινοι χάνουν από 1% αντίστοιχα, ενώ το FDP παραμένει αμετάβλητο.

Εν τω μεταξύ, δεδομένης της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην Γερμανία, αυξάνεται και ο φόβος των πολιτών ότι θα μολυνθούν. Το 34% εκφράζει, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, πολύ μεγάλη ή μεγάλη ανησυχία ότι το ίδιο ή τα μέλη της οικογένειάς του θα μπορούσαν να μολυνθούν από τον κορονοϊό. Το 66% πάντως ανησυχεί μόνο λίγο ή καθόλου. Στην δημοσκόπηση της 6ης Αυγούστου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 28%. 

Πηγή: ARD, Reuters   

Πηγή: sofokleousin.gr