Τις έντονες διαφωνίες του, αλλά και την απογοήτευσή του για τα όσα συζητιούνται στη Σύνοδο της Γλασκώβης εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25. Τονίζει ότι «με θλίψη παρακολουθούμε τη Σύνοδο στη Γλασκόβη, υποτίθεται για την “Πράσινη Μετάβαση”, αλλά ουσιαστικά για την προώθηση ενός πράσινου πλυντηρίου που ξεπλένει όλες τις βρόμικες, καφέ ή και μαύρες πρακτικές των μεγάλων πολυεθνικών κολοσσών, που πολύ απέχει από μία πραγματική προσπάθεια ανάσχεσης της κλιματικής κατάρρευσης».

Το ΜέΡΑ25 εκτιμά ότι «αντί για ουσιώδεις και πραγματικές δεσμεύσεις, αντί για τολμηρές και συγκεκριμένες πολιτικές αποφάσεις, αντί για βήματα μπροστά απέναντι σε όσα ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής έχει εξωθήσει το περιβάλλον, βλέπουμε μόνο μεγάλα λόγια, αλλά ατολμία και δειλία μιας διεθνούς ηγεσίας να αντιληφθεί την πραγματικότητα και τις ανάγκες που έχουν ο άνθρωπος και ο πλανήτης σήμερα». Προσθέτει ότι στο ίδιο μήκος κύματος βεβαίως εμφανίστηκε και ο Έλληνας πρωθυπουργός «με μια σειρά από γενικόλογες δεσμεύσεις, χωρίς καν να διευκρινίζει πώς θα καλυφθεί το σχετικό κόστος, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να απαντήσει και στην ερώτηση του γραμματέα του ΜέΡΑ25 για τον Περιβαλλοντικό Αναδιανεμητικό Φόρο, τον μοναδικό τρόπο να μην πληρώσουν οι φτωχότεροι την Πράσινη Μετάβαση, που είναι απαραίτητη».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η κοινωνία, η νεολαία, οι πολίτες της χώρας μας, της Ευρώπης και του κόσμου απαιτούν να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας όλα τα κακώς κείμενα ενός οδυνηρού για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη παρελθόντος. Αν αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι ηγεσίες και το σύστημα εξουσίας ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν, απλώς θα παρακαμφθούν αργά ή γρήγορα από την δύναμη της κοινωνίας των πολιτών και των κινημάτων διεκδίκησης».

Πηγή: sofokleousin.gr