Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσαν 50 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Νότιου Τομέα, Ραλλίας Χρηστίδου, με θέμα την υποχρεωτική διενέργεια μοριακών τεστ pcr με προσωπική επιβάρυνση των εμβολιασμένων, που είναι συνοδοί ασθενών σε νοσοκομεία της χώρας.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

– Σε νοσοκομεία της χώρας ζητείται διαπιστωμένα αρνητικό pcr test 24ώρου, προκειμένου και εμβολιασμένοι συμπολίτες μας να μπορέσουν να βρεθούν με τους ανθρώπους τους ως συνοδοί σε νοσηλεία μέσα στο νοσοκομείο.

– Το κόστος αυτών των τεστ επιβαρύνει αποκλειστικά το συνοδό. Ενώ ο ασθενής ορθά υποβάλλεται σε pcr τεστ ερχόμενος στο νοσοκομείο, ο συνοδός θα πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος. Για μια μέση νοσηλεία πχ 4 ημερών, ένας συνοδός ασθενούς – πέρα από την ταλαιπωρία – θα πρέπει να καταβάλλει και ένα ποσό περί τα 60 ευρώ ημερησίως.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν ότι ένας συνοδός “είναι απαράδεκτο να επιβαρύνεται από ένα τόσο μεγάλο ποσό ημερησίως – πέρα από τη διαδικασία – προκειμένου να μπορέσει να παρασταθεί σε άνθρωπό του που νοσηλεύεται”. Επαναλαμβάνουν μάλιστα “την ανάγκη να συνταγογραφούνται τα pcr τεστ για όσους τα χρειάζονται, προκειμένου να υπάρχει μια έγκυρη ανίχνευση του covid, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία και χώρους όπου βρίσκονται ευπαθείς συμπολίτες μας.

Συγκεκριμένα, ερωτούν τον υπουργό Υγείας εάν προτίθεται να προχωρήσει στη συνταγογράφηση των μοριακών (pcr) test για τον κόβιντ, για όσους συμπολίτες μας είναι συνοδοί ασθενών ή τη διενέργειά τους από το νοσοκομείο, όπως γίνεται και για τον ασθενή.

Πηγή: sofokleousin.gr