οικονομικά αποτελέσματα της Eurobank που ανακοινώθηκαν χθες, ανέλυσαν οι JP Morgan, Deutsche Bank, Bank of America, Goldman Sachs και AXIA.

Συγκεκριμένα, η JP Morgan ανέφερε: “Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ανοίγει μια νέα σελίδα για την Eurobank με το δείκτη NPEs να υποχωρεί στο 15,3%. Εάν δεν είχε προκύψει η πανδημία η Τράπεζα θα βρισκόταν πολύ κοντά σε διψήφιο ROE, ωστόσο η βελτίωση της θέσης στα NPE με τον ισχυρότερο δείκτη κάλυψης στο 60% θα επιτρέψει στη διοίκηση να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε δραστηριότητες που προσθέτουν αξία στους μετόχους”.

Παράλληλα, η Deutsche Bank σημείωσε: “Ισχυρά τα αποτελέσματα το Β’ τρίμηνο, εν γένει καλύτερα του αναμενόμενου, τόσο λόγω οργανικών όσο και λοιπών εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες. Τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις (περίπου κατά 12%) με καλύτερα του αναμενόμενου οργανικά έσοδα και ισχυρά κέρδη από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading)“.

Η Bank of America τόνισε: “Καλή η γενική εικόνα στο δεύτερο τρίμηνο, που επηρεάστηκε από κινήσεις – ορόσημο στο πεδίο των NPEs. Η Eurobank επέδειξε αξιοσημείωτη ανθεκτικότητα με τα βασικά έσοδα να αυξάνονται κατά 1,3% σε τριμηνιαία βάση. Μετά τη συμφωνία για το Cairo η Eurobank έχει το χαμηλότερο δείκτη NPE στην Ελλάδα.  Έχει προβάδισμα στη διαδικασία περαιτέρω μείωσης των NPEs και θα είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που θα πετύχει μονοψήφιο δείκτη NPE (9% το 2023) και RoTE 7% το 2022 (Return on Tangible Equity)“.

Εν συνεχεία, η Goldman Sachs ανέλυσε: “Επιβεβαίωση των προοπτικών  για το 2020 – Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν καλύτερα της γενικής προσδοκίας κυρίως με τη συνδρομή οργανικών εσόδων, εσόδων από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες (trading) και άλλες πηγές“.

Κλείνοντας, η AXIA επεσήμανε: “Η Eurobank παρουσίασε, σε γενικές γραμμές, ισχυρά αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τις εκτιμήσεις μας αλλά και με τη γενική προσδοκία στην αγορά. Η διοίκηση επιβεβαίωσε τις προσδοκίες της  για το 2020 και αισιοδοξεί πως οι επιπτώσεις στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου από την πανδημία είναι διαχειρίσιμες το 2021“.

Πηγή: sofokleousin.gr