Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ο κατά προτεραιότητα εμβολιασμός δεκάδων κυβερνητικών αξιωματούχων (πολύ περισσότερων από τους αναγκαίους για να δοθεί το παράδειγμα στην κοινωνία) και ενώ φαίνεται ότι ο γενικός πληθυσμός θα αρχίζει να εμβολιάζεται περί τα τέλη Ιανουαρίου. 

Μετά τις αντιδράσεις, σήμερα το μεσημέρι (30/12) η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» ότι μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί και πως η διαδικασία αυτή σταματά άμεσα.

Ειδικότερα, η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε «ο συμβολισμός του θέματος εξαντλήθηκε στον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας και ολοκληρώνεται σήμερα με τον εμβολιασμό του κ. Κουτσούμπα. Από εκεί και πέρα υπήρξε μια λίστα που αφορούσε κρίσιμες λειτουργίες του κράτους και της κυβέρνησης. Μέχρι χθες εμβολιάστηκαν 66 κυβερνητικά στελέχη και κρατικοί λειτουργοί από τους 128 που επρόκειτο να εμβολιαστούν και εδώ κλείνει η λίστα». Προσέθεσε ότι οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει δώσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για όλο τον πληθυσμό. 

Ηλιόπουλος:Το εμβόλιο από δικαίωμα προνόμιο 

Σοβαρές ευθύνες επέρριψε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχετικά με τη διαχείριση των εμβολιασμών ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγορώντας ευθέως τη Ν.Δ. πως «μετατρέπει το εμβόλιο από δικαίωμα σε προνόμιο». Εξήγησε, ειδικότερα, πως «δεν είναι δυνατόν να αποκλείονται από τους εμβολιασμούς υγειονομικοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για να εμβολιάζονται και να… βγάζουν selfies  κυβερνητικά στελέχη 36 και 40 ετών».

«Ο συμβολισμός των εμβολιασμών τελειώνει με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τους πολιτικούς αρχηγούς και ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Από εκεί και πέρα ξεκινάνε τα ρουσφέτια. Ούτε μπορεί ο εμβολιασμός να μετατρέπεται σε επικοινωνιακό σόου», τόνισε.

Ο Ν. Ηλιόπουλος έκανε, δε, ιδιαίτερη αναφορά στις καταγγελίες εργαζόμενων του νοσοκομείου «Σωτηρία» ότι «21 κυβερνητικά στελέχη είχαν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς έναντι των υγειονομικών!».

Και γυναίκα υπουργού 

Μεταξύ των περιπτώσεων, που έχει προκαλέσει σωρεία αρνητικών σχολίων στα social media είναι ο εμβολιασμός της συζύγου του υπουργού Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, Πόπης Καλαϊτζή. 

Η Π. Καλαϊτζή είναι πλαστικός χειρουργός στο Ασκληπιείο Βούλας, προφανώς  δεν ανήκει στους λεγόμενους  γιατρούς πρώτης γραμμής, ωστόσο, έκανε χθες (29/12) από τους πρώτους το εμβόλιο και φρόντισε να μοιραστεί το γεγονός με φωτογραφία στο facebook και με το ακόλουθο κείμενο:

«Το έκανα!!! #covidvacccine 

Και αισθάνομαι ανακουφισμένη, τυχερή,αισιόδοξη και περήφανη !  Ανακουφισμένη γιατί η έναρξη των εμβολιασμών είναι η αρχή του τέλους για την πανδημία , που έχει αλλάξει τις ζωές μας! 

Τυχερή γιατί ως γιατρός στο Ασκληπιείο της Βούλας , ένα νοσοκομείο στην πρώτη γραμμή της «μάχης» με τον Κορωνοϊό, είμαι από τους πρώτους Έλληνες που εμβολιάζονται! 

Αισιόδοξη γιατί νιώθω ότι δεν αργεί η ώρα που η ανθρωπότητα θα φωνάξει «φτου Ξελευτερία» από καραντίνες, απομόνωση και έλλειψη αγκαλιάς ! 

Περήφανη γιατί η Επιστήμη ξεπέρασε τον εαυτό της και κατάφερε τόσο σύντομα να έχουμε καλά και αποτελεσματικά εμβόλια! Είναι μια μοναδική επιστημονική επανάσταση!!  Σας προτρέπω να το κάνετε και εσείς μόλις μπορέσετε! »
 

Πηγή: sofokleousin.gr