Μυστήριο επικρατεί με τον θάνατο της 20χρονης δοκίμου του Εμπορικού Ναυτικού, η οποία ασθένησε κατά τη διάρκεια υπερατλαντικού εκπαιδευτικού ταξιδιού στην Ινδία, με δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία, η οποία κατέληξε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπως ανακοίνωσε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η 20χρονη ένιωσε αδιαθεσία μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από το λιμάνι Σίκκα της Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποβιβαστεί στο Σουέζ της Αιγύπτου, προκειμένου να επαναπατριστεί στην Ελλάδα.

Κατόπιν, επέστρεψε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου με ιατρικό συνοδό με μέριμνα της εταιρείας και αμέσως εισήχθη σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και στη συνέχεια σε νοσοκομείο όπου και πέθανε την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου.

Η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη στο Εμπορικό Ναυτικό, ενώ η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (20/09), στον Ιερό Ναό Αναλήψεως στο Ζηπάρι της Κω.

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού

Η ανακοίνωση του Λιμενικού έχει ως εξής: Ενημερώθηκε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής την 17-09-2023 από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, αναφορικά με ασθένεια 20χρονης ναυτικού (ειδικότητας δοκίμου Πλοιάρχου), μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου, η οποία είχε ναυτολογηθεί για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού της πλου.

Η ανωτέρω ασθένησε μετά τον απόπλου του δεξαμενόπλοιου από λιμένα Σίκκα Ινδίας, με αποτέλεσμα να αποναυτολογηθεί σε λιμένα Σουέζ Αιγύπτου.

Η 20χρονη δόκιμος, επαναπατρίστηκε στις 02-09-2023 με μέριμνα της εταιρείας μαζί με ιατρικό συνοδό, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής και εν συνεχεία σε νοσοκομείο, όπου και απεβίωσε την 17-09-2023.

Συλλυπητήρια Στυλιανίδη

Συγκλονισμένος για το συμβάν δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης που μέσω twitter εξέφρασε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια της κοπέλας.

«Συγκλονισμένος με τον αδόκητο θάνατο της Μαρίας-Άννας Τσίγκα, Δόκιμου Πλοιάρχου, μέλους πληρώματος υπό ελληνικής σημαίας δεξαμενόπλοιου. Η σκέψη όλων μας είναι με την οικογένεια και τους φίλους της Μαρίας-Άννας. Ειλικρινή συλλυπητήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά

Πηγή: sofokleousin.gr