Αισιόδοξος ότι το φθινόπωρο του 2023 “θα καλωσορίσουμε κατοίκους και επισκέπτες, σε έναν πρότυπο δημόσιο χώρο που θα΄χει κυρίαρχο στοιχείο το πράσινο” εμφανίστηκε ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης με αφορμή την συμπλήρωση 5 μηνών από την έναρξη εργασιών στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, των 340 στρεμμάτων.

Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Παύλου Μελά, ο κ. Δεμουρτζίδης δηλώνει ικανοποιημένος για την πορεία του έργου καθώς ολοκληρώθηκαν οι πρόδρομες ενέργειες, η τοπογραφική αποτύπωση για την παραλαβή του φυσικού εδάφους, η οριοθέτηση του χώρου (προσβάσεις, είσοδοι – έξοδοι πεζών και χώρων στάθμευσης κ.α.), η κατεδάφιση των κτιρίων και βοηθητικών κτισμάτων και η απομάκρυνση και διαχείριση των προϊόντων καθαιρέσεων. “Ολοκληρώθηκε το μεγαλύτερο μέρος των κατεδαφίσεων που αφορούσε σε βοηθητικά κτίσματα που κινδύνευαν με κατάρρευση και ο καθαρισμός από τα διάφορα ερείπια που βρίσκονταν διάσπαρτα εντός του χώρου. Επίσης, δόθηκε εντολή για την απομάκρυνση και περιβαλλοντική διαχείριση των κατασκευών με στοιχεία αμιαντοτσιμέντου. Παράλληλα, ξεκίνησαν οι εργασίες χάραξης και διαμόρφωσης της εσωτερικής οδοποιίας στα ίχνη των υφιστάμενων οδών, για να τοποθετηθούν τα δίκτυα υποδομής (άρδευσης, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού) που θα εξυπηρετήσουν τις προβλεπόμενες χρήσεις γης”, δηλώνει ο δήμαρχος Παύλου Μελά.

Προσθέτει δε ότι θα ακολουθήσει εγκατάσταση και διαμόρφωση νέων φυτεύσεων με 7.000 δέντρα και θάμνους που μαζί με την υφιστάμενη βλάστηση θα ξεπεράσουν τα 10.000 φυτά στο Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά.

“Η κεντρική ιδέα είναι να αντιμετωπιστεί το πρώην στρατόπεδο ως ένας μεγάλος ενιαίος χώρος πρασίνου που θα αναπτύσσεται δίπλα στα εναπομείναντα κτίρια, τα κεντρικά και τα δευτερεύοντα μονοπάτια, τις εισόδους με τα εμβληματικά μεταλλικά στέγαστρα, τα καθιστικά, τις πέργκολες, τα αναψυκτήρια, τα χωροθετημένα πάρκινγκ” καταλήγει.

Πηγή: sofokleousin.gr