Εντός του 2022 θα ολοκληρωθεί το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού τηλεματικής και ενιαίου αυτόματου συστήματος συλλογής κομίστρου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), με τη σχετική σύμβαση να έχει υπογραφεί προ λίγων ημερών.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΟΣΕΘ, εξηγώντας ότι με την αλλαγή των δεδομένων, από τη σχεδίαση της σύμβασης μέχρι σήμερα, η κεντρική πρόταση του οργανισμού αφορά σε ένα ενιαίο, αυτόματο σύστημα συλλογής κομίστρου για όλη τη σειρά των μέσων συγκοινωνίας, είτε αυτά βρίσκονται σε λειτουργία, είτε θα τεθούν μελλοντικά.

Ουσιαστικά -μεταξύ άλλων- προτείνονται η δημιουργία ενός «έξυπνου» εισιτηρίου, διαδικτυακές εφαρμογές για «έξυπνες» συσκευές, χρήση κάρτας, online βελτιστοποίηση δρομολογίων και υπηρεσιών και σύγχρονες προσαρμογές στη διαχείριση καυσίμων και μείωση κόστους.

Κύριος του έργου, ύψους 30 εκατ. ευρώ, είναι ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, με φορέα χρηματοδότησης το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, φορέας/πάροχος λειτουργίας θα είναι στην παρούσα φάση ο ΟΑΣΘ. Αναθέτουσα αρχή είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ανάδοχος κοινοπραξία με επικεφαλής την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Μεταξύ άλλων,στην ανακοίνωσή του ο ΟΣΕΘ γνωστοποιεί ότι υπάρχει πρόταση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, δηλαδή μία τριμερής προγραμματική συμφωνία, η οποία θα καλύπτει όλες τις πτυχές του έργου, δεσμεύοντας τους συμμετέχοντες και προετοιμάζοντας την επιτυχία του για το καλό της πόλης.

πηγή: ΑΠΕ

Πηγή: sofokleousin.gr