Στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τα μέτρα ανακούφισης των πολιτών, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 και στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Επιπλέον, ο υπουργός μίλησε για νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που είναι σε εξέλιξη και για τις επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας και επανέλαβε την δέσμευσή του για «ασφάλεια παντού για όλους».

«Η Κυβέρνηση είναι δίπλα στους πολίτες και στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και παντού όπως απέδειξε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός με το μήνυμά του. Πιστεύω ότι οι εξαγγελίες δίνουν μια πολύ μεγάλη ανάσα στα πιο αδύναμα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και στο μέσο ελληνικό νοικοκυριό. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο επιδοτούνται η βενζίνη κίνησης και οι λογαριασμοί θέρμανσης. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή παρέμβαση και είμαστε δίπλα στους πολίτες για να ξεπεράσουμε μαζί όλες τις δυσκολίες» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για το θέμα της αστυνομικής επιχείρησης ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Είμαστε δίπλα στην κοινωνία, είμαστε δίπλα στους πολίτες και η αστυνομία παρεμβαίνει παντού. Την δέσμευσή μας για ασφάλεια παντού, ασφάλεια για όλους, την πραγματοποιούμε. Από χθες ένα νέο σχέδιο, πολύ οργανωμένο και με πολύμορφες δράσεις εξελίσσεται από την Ελληνική Αστυνομία. Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με τον ίδιο μεθοδικό τρόπο δρουν και θα δράσουν και στις δυτικές συνοικίες αλλά και παντού στο λεκανοπέδιο της Αττικής».

Ο κ. Θεοδωρικάκος επεσήμανε ότι σύμφωνα με στοιχεία η εγκληματικότητα στις γειτονιές έχει μειωθεί το τελευταίο εξάμηνο κατά 30% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της σημερινής αστυνομικής επιχείρησης στην Πλατεία Βικτωρίας.

• Συμμετείχαν 150 αστυνομικοί (Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών / Υποδιεύθυνση Περιπολιών, Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής / Ο.Π.Κ.Ε., ΔΡΑΣΗ, Διεύθυνση ‘Αμεσης Δράσης Αττικής / ΔΙ.ΑΣ., Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, Υπηρεσία Εναέριων Μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής)

• Πραγματοποιήθηκαν 400 έλεγχοι ατόμων από τους οποίους προέκυψαν:

• 118 παράνομοι μετανάστες, που στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την νόμιμη διαμονή τους στη χώρα, μεταφέρθηκαν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας,

• 9 συλλήψεις (6 για ναρκωτικά – 2 για παρεμπόριο – 1 για πλαστά έγγραφα)

• 26 έλεγχοι καταστημάτων (8 παραβάσεις για μάσκα)

• 92 τροχονομικές παραβάσεις

• 3 κατασχέσεις προϊόντων από παράνομους πάγκους

• 14 άτομα προσήχθησαν και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και απείθεια.

Πηγή: sofokleousin.gr