Συγχαρητήρια στα σωστικά συνεργία, τα μέλη της ΕΚΑΜ και του Λιμενικού, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας το πρωί στον τ/σ “Σκάι”, μαθαίνοντας στον αέρα, για τη διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου από το φλεγόμενο Euroferry Olympia, και εξέφρασε την ευχή να εισακουστούν οι προσευχές όλων των Ελλήνων και να βρεθούν και οι υπόλοιποι αγνοούμενοι.

Κατά τ’ άλλα ο υπουργός αναφέρθηκε στα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας-χουλιγκανισμού και στην προκλητικότητα και προπαγάνδα της Τουρκίας.

Όσον αφορά την οπαδική βία και τον χουλιγκανισμό, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι «η κυβέρνηση, η Πολιτεία, ανταποκρίνεται στην απόλυτη λαϊκή απαίτηση να μπει ένα τέλος», λέγοντας χαρακτηριστικά «σύνδεσμοι χούλιγκαν, τέλος». Επισήμανε ότι η Αστυνομία ήδη έχει κλείσει δεκάδες συνδέσμους αυτήν την περίοδο και θα κλείσουν και οι υπόλοιποι που λειτουργούν παρανόμα. «Η λειτουργία των λεσχών φιλάθλων θα γίνει υπό προϋποθέσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν αύριο» σημείωσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο θέμα των ποινών, θυμίζοντας ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει ανακοινώσει ότι αυτές αυστηροποιούνται. «Να ξέρουν καλά όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να μετέχουν σε επεισόδια οπαδικής βίας, σε χουλιγκανικές δράσεις θα τιμωρούνται με ποινές στέρησης της ελευθερίας, δεν πρόκειται να υπάρχει καμία αναστολή. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο» τόνισε.

Κάλεσε τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ «να βάλουν πλάτη σε αυτήν την υπόθεση», σημειώνοντας ότι «η δύναμή τους, δεν είναι οι χούλιγκαν» αλλά το «να υπάρχει ηρεμία, ψυχαγωγία, μια όμορφη ατμόσφαιρα, μέσα στα γήπεδα, για να προσελκύσουν τις οικογένειες».

Τέλος, αναφερόμενος στον ρόλο της ΕΛΑΣ σε αυτή την υπόθεση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δουλειά της είναι να τα τηρήσει σε απόλυτο βαθμό μέτρα, επισημαίνοντας ότι η Αστυνομία «δεν χαρίζεται σε κανέναν». «Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους , ανεξάρτητα από τη θέση τους στο δημόσιο σύστημα ή την οικονομική τους ισχύ. Οι σύνδεσμοι που έχουν κλείσει αυτήν την περίοδο των χούλιγκανς είναι σύνδεσμοι απ΄ όλες τις ομάδες, δεν χαριζόμαστε σε κανέναν γιατί έχουμε σε αυτήν υπόθεση υποχρέωση και καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό», επισήμανε.

Τουρκικά μυθεύματα

Ο κ. Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ έκανε λόγο για «απίστευτα μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα» και σημείωσε: «Ζούμε μια περίοδο που εκδηλώνεται διαρκώς η τουρκική προκλητικότητα έναντι της Ελλάδας. Θεωρώ ότι η ηγεσία της Τουρκίας θα έπρεπε να έχει βγάλει τα συμπεράσματα της από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού λαού, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020, όταν η εργαλοιοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων στον Έβρο δεν μπόρεσε να έχει το παραμικρό αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι η Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ ενισχυμένη σε στρατιωτικό επίπεδο με νέους εξοπλισμούς. Όσο και αν η Τουρκία δρα αποσταθεροποιητικά, η Ελλάδα είναι μια ισχυρή δύναμη ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας στην περιοχή και οι γείτονες μας το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και αναφέρομαι στην τουρκική ηγεσία, γιατί δεν πιστεύω ότι ο τουρκικός λαός έχει κάποιο πρόβλημα με τους Έλληνες. Θέλω να σας πω ότι οι πάντες γνωρίζουν ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι και ανά πάσα ώρα και στιγμή, πανέτοιμοι να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα της χώρας μας. Η Ελλάδα είναι πανίσχυρη απέναντι στην τουρκική προπαγάνδα».

Πηγή: sofokleousin.gr