Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταθέτει και να συγκροτεί εξεταστική επιτροπή, γιατί η ΝΔ το επέτρεψε με την πρότασή της στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Θεοχάρης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευσης, ότι «χρεώνει την πολιτική της στασιμότητα στους δημοσκόπους και στις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την ασυμφωνία της με τους ίδιους τους ψηφοφόρους της». Επισήμανε πως το καλοκαίρι, όταν η διαφορά στις δημοσκοπήσεις μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έκλεινε – ακόμα και από την ελεγχόμενη εταιρεία – ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαμαρτυρόταν, αλλά το πράττει τώρα, που η διαφορά ανοίγει ξανά» παρατήρησε και πρόσθεσε πως «όχι, δεν φταίνε οι δημοσκόποι, αλλά η αλλοπρόσαλλή πολιτική που υιοθετείτε».

Παρατήρησε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «απομονώθηκε» από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, με την άρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του πρωθυπουργού και της ΝΔ για χρονική διερεύνηση. Αναρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατήγγειλε στην αρμόδια εποπτική Αρχή των δημοσκοπήσεων, αυτά που σήμερα καταλογίζει σε δημοκοπικές εταιρείες. Εσείς όμως, είπε, θελήσατε την πολιτικοποίηση, γι αυτό και το θέσατε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, και όχι στην κατά νόμο αρμόδια για διερεύνηση Αρχή, που ήταν το πρώτο βήμα, καθώς ξέρετε ότι «εάν η μεθοδολογία της δημοσκόπησης βρισκόταν σωστή, τότε δεν θα υπήρχε κανένα υπόβαθρο πολιτικού ζητήματος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κατέθεσε τα πορίσματα και προτάσεις που έκαναν ο σύνδεσμος και οι φορείς των εταιρειών διεξαγωγής ερευνών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έμειναν στο συρτάρι, για να υπάρξουν, όπως είπε, «εταιρείες φαντάσματα, που έδιναν προεκλογικά διαφορά μιας και δύο μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ, με τη ΝΔ και την ΧΑ στο 10%»!

Επισήμανε ότι ο ΕSOMAR που είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των εταιρειών ερευνών, έχει καταγράψει για το 2020, πως το μέσο κόστος του δημόσιου χρήματος στον τζίρων των εταιριών στην Ευρώπη, ανέρχεται σε 9,3% και στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι κάτω από το 4%, συνεπώς στην χώρα μας είπε δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Σχετικά με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, ο κ. Θεοχάρης υπενθύμισε τα «βοσκοτόπια», τις υπόγειες χρηματοδοτήσεις στο Documento και την εμπλοκή λιβανέζικων εταιρειών στην αδειοδότηση των καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας κατά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πηγή: sofokleousin.gr