Γιώτα Φέστα: Μία Εμβληματική Παράσταση Για Τις Οικογενειακές Σχέσεις και Τη Διαφορετικότητα

Γιώτα Φέστα: Μία Εμβληματική Παράσταση Για Τις Οικογενειακές Σχέσεις και Τη Διαφορετικότητα


Η Γιώτα Φέστα πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στη σκηνή του ΠΛΥΦΑ, στην παράσταση «OUTRO» του Κωνσταντίνου Βασιλακόπουλου. Το έργο εστιάζει στις οικογενειακές σχέσεις, τη διαφορετικότητα και τις σκληρές αλήθειες που συνοδεύουν την αναζήτηση κοινωνικής αποδοχής. Στην παράσταση, η Φέστα υποδύεται τη μητέρα ενός δυσλειτουργικού οικογενειακού περιβάλλοντος, ενώ ο Γιώργος Καραμίχος αναλαμβάνει τον ρόλο του γιου, που επιστρέφει για να ανακαλύψει και να λύσει τα εσωτερικά του ζητήματα.

Η ηθοποιός μίλησε στο Newsbeast.gr για την παράσταση, τις εμπειρίες της από την οικογένεια και την επανάσταση που έκανε στη ζωή της. «Η μητέρα που υποδύομαι έχει προστατεύσει πολλές πτυχές της ζωής της και δεν έχει μπορέσει να ξεφύγει από τις κοινωνικές προδιαγραφές», αναφέρει. Έχει ενδιαφέρον ότι αν και το έργο διαδραματίζεται σε επαρχία, οι δυσλειτουργίες των οικογενειακών σχέσεων είναι εξίσου παρούσες και σε πόλεις όπως η Αθήνα.

Σχετικά με τον Λουκά, τον ήρωα της παράστασης, η Φέστα εξηγεί ότι η ομοφυλοφιλία του δεν είναι το κεντρικό θέμα, αλλά η ανάγκη του να επικοινωνήσει και να μιλήσει για τα θέματα που τον απασχολούν. Η παράσταση ενσωματώνει στοιχεία που αναδεικνύουν τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν στις σχέσεις στην οικογένεια και τις συνέπειες αυτών στην ψυχολογία του ατόμου.

«Κουβαλάμε τα τραύματα και τις αλήθειες της οικογένειάς μας», λέει η ηθοποιός και εξηγεί πώς αυτή η δυναμική επηρεάζει τη ζωή της μητέρας που υποδύεται, η οποία, όπως και η ίδια, έχει περάσει από μια δική της διαδικασία επανάστασης. Η πολυπλοκότητα του ρόλου της είναι αυτό που την προσελκύει, καθώς δεν είναι μια απλή μητέρα, αλλά μια γυναίκα με πολλές κρυφές πτυχές.

Η συνεργασία της με τους υπόλοιπους ηθοποιούς είναι σημαντική για την ίδια, καθώς εκτιμά την ομαδικότητα στην υποκριτική. «Πρέπει να υπάρχει δημιουργικό περιβάλλον για να μπορέσεις να αποδώσεις», τονίζει. Βέβαια, δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην τηλεόραση, στην οποία συμμετέχει φέτος με τον ρόλο της Δομινίκης στον «Τιμωρό» του Alpha, ακολουθώντας ένα δύσκολο αλλά ενδιαφέρον ρόλο που αναδεικνύει τις οικογενειακές δυσλειτουργίες.

Η Γιώτα Φέστα εκφράζει ακόμη την αγάπη της για το θέατρο και την επιθυμία της να επικοινωνήσει μέσω αυτής της τέχνης, τονίζοντας τη σημασία του να αφυπνίζουμε τους θεατές μέσα από τις παραστάσεις. Πηγή: newsbeast.gr