«Δικαίωση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού και της ΚΕΔΕ» χαρακτηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) την απόφαση του υπουργείου Εργασίας να προσμετρώνται στις συντάξεις των δημάρχων οι διπλές εισφορές που κατέβαλαν στο παρελθόν. Μέχρι πρότινος οι διπλές αυτές εισφορές δεν προσμετρούνταν και το αρμόδιο υπουργείο με πρόσφατη ερμηνευτική εγκύκλιο του, την υπ´αριθ. 38416/20-04-2022, «αποκατέστησε αυτήν την αδικία», υπογραμμίζει η ΚΕΔΕ, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ήταν ένα θέμα που η σημερινή ηγεσία της, «το είχε βάλει ψηλά στην ατζέντα της από την αρχή της θητείας της».

Πλέον, οι πρώην δήμαρχοι, τονίζει η ΚΕΔΕ, «θα αντιμετωπίζονται όπως ο κάθε ασφαλισμένος που καταβάλλει εισφορές στα ασφαλιστικά του ταμεία» και «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως «χαριστική ρύθμιση», όπως κάποιοι ανεύθυνα έσπευσαν να υποστηρίξουν, γιατί αφενός η απόφαση που πάρθηκε στηρίζεται στον ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Αφετέρου, αφορά χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί ως ασφαλιστικές εισφορές από τους πρώην δημάρχους κι όχι χρήματα που καταβλήθηκαν από τους φορολογούμενους και τους δίνονται χαριστικά».

Επίσης, η ΚΕΔΕ καταδικάζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αναφορές και δημοσιεύματα που αναφέρονται υποτιμητικά στους αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης». Τέλος, ευχαριστεί «τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, τον υπουργό, Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτη Τσακλόγλου, γιατί αντιμετώπισαν το αίτημα της ΚΕΔΕ με υπευθυνότητα και ρεαλισμό κι έδωσαν μια αυτονόητη λύση, που κανείς μέχρι σήμερα δεν μπόρεσε να δώσει».

Πηγή: sofokleousin.gr