«Ο Ροβήρος Μανθούλης υπήρξε ένας σπουδαίος σκηνοθέτης και δημιουργός πολιτισμού, μια ανήσυχη και ιδιοφυής προσωπικότητα που αφήνει ως πολιτιστική παρακαταθήκη ένα σπουδαίο έργο συνδεδεμένο άμεσα με την πορεία της πατρίδας του».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας με αφορμή την απώλεια του διάσημου σκηνοθέτη, και υπενθύμισε:

Το ελληνικό κοινοβούλιο «σε ειδική εκδήλωση, στις 18 Απριλίου 2016, είχε τιμήσει τον Ροβήρο Μανθούλη, απονέμοντάς του το αργυρό μετάλλιο της Βουλής για την προσφορά του στον πολιτισμό».

Τότε, πρόσθεσε, «ο Ροβήρος Μανθούλης είχε πει, μεταξύ άλλων, από το βήμα στην αίθουσα της Γερουσίας: “Το ελληνικό παρελθόν είναι γεμάτο από ηθικές αξίες, οι οποίες διδάσκουν, όχι μόνο ψυχραιμία, αλλά και εντιμότητα”.

Έχοντας αυτή την αντίληψη για τη χώρα του και τη ζωή, ο Ροβήρος Μανθούλης, και ενώ βρισκόταν εξόριστος στη Γαλλία, με την ασταμάτητη δράση του κράτησε ψηλά το φρόνημα των συμπατριωτών του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας».

«Τον Ροβήρο Μανθούλη θα τον θυμόμαστε πάντα μέσα από το έργο του και την κοινωνική του παρουσία. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Τασούλας.

Πηγή: sofokleousin.gr