Την Παρασκευή 11 Ιουνίου στις 19.30  α Public και οι εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ θα έχουν τη χαρά να μιλήσουν ζωντανά μέσω διαδικτύου με τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος θα μας ταξιδέψει στις αναμνήσεις μια ζωής με το πρώτο του μυθιστόρημα “Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου”.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από ένα εκλεκτό panel ομιλητών στους οποίους περιλαμβάνονται οι:

  • Γιάννης Ξανθούλης – Συγγραφέας
  • Γιάννης Σμαραγδής – Σκηνοθέτης
  • Ηλίας Πολιτάκης – Παθολόγος – Διευθυντής της Γ΄ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία»

Μέσω βιντεοκλήσης θα μιλήσουν και οι :

  • Μίρκα Παπακωνσταντίνου – Ηθοποιός
  • Πάνος Μανώλας –Πρόεδρος Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου Νέας Υόρκης
  • Αντωνία Δίγκλια – Ογκολόγος, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λωζάνης

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από τη σελίδα του Public στο Facebook και από το κανάλι του Public στο YouTube.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου “Άλλες γυναίκες φοράνε τα φουστάνια σου

Όσο τα πράγματα δυσκόλευαν, οι μέρες που είχαμε περάσει όμορφα έμοιαζαν σαν πολύτιμοι λίθοι στο περιδέραιο που μας είχε χαρίσει ο χρόνος. Η αισιοδοξία είχε ντυθεί καρναβάλι και δεν έλεγε να βγάλει τα αποκριάτικα. 

Είναι μια βιωματική ιστορία. Όλα είναι αληθινά. Πώς η ζωή ενός ανθρώπου που δεν ξέρεις φωτίζει τη ζωή ενός ανθρώπου που νομίζεις ότι ξέρεις. Πόσα δάκρυα είναι κρυμμένα πίσω από ένα γέλιο.

Βραδιές, ταξίδια, παραστάσεις, χειροκροτήματα, γέλια, ανάσες, απιστίες, γιατροί-σωτήρες που εμφανίζονται από το πουθενά σε μια διαδρομή που σου κόβει την ανάσα. Ακριβώς όπως μια μελωδία λίγο πριν γίνει το μουσικό μοτίβο της πιο σκληρής σκηνής! Ακριβώς όπως ένα σκοινί γίνεται απότομα θηλιά. 

Όλα ήταν αλήθεια και ψέματα μαζί. Ένα σχιζοφρενικό ασανσέρ συναισθημάτων. Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι που έμεινε μόνο η αλήθεια να σε κοιτάει κατάματα. Και εκείνη είχε πια φύγει. Έμειναν μόνο τα γράμματά της να μιλούν για όλα τα ανείπωτα μιας ζωής. 

Και τα φουστάνια της, που άλλες γυναίκες πια θα τα φοράνε. 

Η πάλη με τον καρκίνο είναι μια πάλη με ένα θηρίο που δεν μπορείς να του κάνεις τον μάγκα. Μία ελπίδα έχεις μόνο. Να σε λυπηθεί το θηρίο και να σε αφήσει.

Πηγή: sofokleousin.gr