Μία νέα κυβερνητική  αρχή έκανε την …επίσημη εμφάνισή  της, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία. Πρόκειται για τον … νεότευκτο θεσμό της «συζύγου του πρωθυπουργού», όπως αναγράφεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για την επίσκεψη της Μαρέβας Μητσοτάκη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Τρικάλων. 

Προφανώς,  η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας από διάθεση κολακείας ανήγαγε την σύζυγο του πρωθυπουργού σε θεσμικό παράγοντα, ανώτερο, τουλάχιστον από υφυπουργό, σύμφωνα με την ιεράρχηση της ανακοίνωσης, η οποία τιτλοφορείται: «Επίσκεψη της συζύγου του Πρωθυπουργού Μ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μ. Συρεγγέλα στο Συμβουλευτικό Κέντρο του Δ. Τρικκαίων». 

mareva

Στην ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, τονίζονται και τα εξής: 

«Το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων επισκέφθηκαν η σύζυγος του Πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, θέλοντας να αναδείξουν το σημαντικό φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών. Η κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη και η κ. Συρεγγέλα συναντήθηκαν με στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου τα οποία προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας».

Πηγή: sofokleousin.gr