Περιοδεία στις πληγείσες από την κακοκαιρία αγροτικές περιοχές της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας πραγματοποίησε χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελούμενο από τον τομεάρχη Aγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σταύρο Αραχωβίτη, την αναπληρώτρια τομεάρχη Ολυμπία Τελιγιορίδου, τον ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη και τον συντονιστή του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του κόμματος, Φάνη Κουρεμπέ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους βουλευτές και πρ. βουλευτές των Νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας και Φθιώτιδας επισκέφτηκαν τον Αλμυρό, Φάρσαλα, Σταυρό, Βασιλί, Μ.Ευίδριο, Παναγίτσα, Καρποχώρι, Καλογριανά, Ζάρκο, Λεονταρί και Νέο Μοναστήρι, όπου συνομίλησαν με τους κατοίκους των περιοχών αυτών που προσπαθούν να βρουν κουράγιο για την επόμενη μέρα.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαπίστωσε πως «οι καταστροφές στον πρωτογενή τομέα είναι τεράστιες και χρειάζονται άμεση ολική αποζημίωση».

Σε αυτό το πλαίσιο, καλούν την κυβέρνηση «να αξιοποιήσει όλα τα εθνικά και ευρωπαϊκά εργαλεία (ΕΛΓΑ, ΚΟΕ, ΤΑΕ, de minimis, προκαταβολή Βασικής Ενίσχυσης) για τη στήριξη των πλημμυροπαθών». «Ζητάμε την άμεση αποζημίωση όλων των παραγωγών για τις ζημιές που υπέστησαν και την επίσπευση και στο 100% χορήγηση της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει έκτακτα μέτρα για τους γεωργούς και κτηνοτρόφους που χρειάζονται ολική αποζημίωση των ζημιών και να μην αρκείται σε υποσχέσεις του τύπου “δωρεάν συνδρομητική τηλεόραση”!», αναφέρουν οι απεσταλμένοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αν κάτι χρειάζεται ο πολίτης δίπλα του, ειδικά σε κρίσιμες στιγμές, δεν είναι η επικοινωνία και τα μεγάλα λόγια για “επιτελικό κράτος”, αλλά ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος που μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες του και να στέκεται πλάι του», σημειώνουν, τονίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ βρίσκεται με όλες του τις δυνάμεις σταθερά στο πλευρό των αγροτών, των πληττόμενων πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης καταθέτοντας την εμπειρία του σε ανάλογες καταστροφές και διεκδικώντας να ενεργοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία».

Πηγή: sofokleousin.gr